Politic

Mircea Diaconu va încerca să strângă în cinci zile 100.000 de semnături

mircea-diaconuFostul director al Teatrului Notarra, senatorul Mircea Diaconu, a decis să-şi dea demisia din PNL şi să candideze la europarlamentare de pe poziţia unui independent.
Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul de Ialomiţa Cristina Pocora, şi-a exprimat regretul pentru această decizie şi a subliniat că lucrurile în politică nu încep şi nu se încheie cu alegerile europarlamentare, nici cu deciziile ANI. ”Mircea Diaconu este un liberal autentic, un om care înţelege politica în profunzimea ei şi care este aşteptat oricând să se reîntoarcă în pardid.”, a precizat Pocora.
Mircea Diaconu a declarat miercuri, 19 martie, pentru Mediafax, că şi-a dat demisia din partid şi că va candida independent la alegerile europarlamentare. Acesta a adăugat că va fi nevoit să strângă 100.000 de semnături în cinci zile pentru a-şi depune candidatura, dar şi ”pentru ca ANI să o poată contesta.”
Preşedintele Crin Antonescu a menţionat că retragerea lui Mircea Diaconu de pe lista de candidaţi la alegerile europarlamentare din partea liberalilor a fost determinată de situaţia acestuia legată de sentinţa privind incompatibilitatea sa şi poziţia exprimată de ANI.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!