Actualitate La zi ORDINE PUBLICA

Motociclistii sunt pe sosele. Ce recomandari fac politistii giurgiuveni

Politistii giurgiuveni atrag atentia participantilor la trafic ca odata cu venirea verii in trafic si-au facut aparitia tot mai multi motociclisti.
Oamenii legii fac cateva recomandari iubitorilor de plimbari cu motoare pe doua roti. Pentru o plimbare cat mai placuta si fara incidente este recomandat sa respecte o sumedenie de reguli necesare.
„Dragi parteneri de drum, știm că timpul frumos și asfaltul uscat aduc bucurie în sufletul oricărui iubitor de motoare. Știm, de asemenea, că odată cu încălzirea vremii, motocicliștii trec la gecile și cizmele cu protecție și la căștile proaspăt-curățate, atât de necesare pentru siguranța lor.
Pentru a vă putea bucura din plin de vară, noi, polițiștii giurgiuveni, vă recomandăm:

  • Utilizați o cască de protecție omologată, care îndeplinește standardele actuale de siguranță.
  •  Purtați întotdeauna îmbrăcăminte de protecție întrucât numai aceasta vă poate asigura o bună protecție în timpul unui accident și vă protejează de intemperii. Vă sfătuim să optați pentru echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteți adapta la condițiile meteo în schimbare.
  • Fiți vizibili! Purtați haine strălucitoare, reflectorizante! Adăugați material  reflectorizant în plus sau purtați o vestă reflectorizantă.
  •   Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia”! Multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
  •   Păstrați contactul vizual – nu presupune te văd ceilalți. Încerca întotdeauna să ai contact vizual cu șoferii care ar putea fi pe cale de a-ti intersecta traiectoria. Anticipați intențiile partenerilor de drum! Chiar și atunci când șoferii, bicicliștii și pietonii văd că te apropii, ei judecă greșit de multe ori distanță și viteza. Nu te baza numai pe buna lor reacție.
  •   Feriți-vă de vehicule la viraje și intersecții! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de șoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare
  •  Fiți pregătiți pentru condiții periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriș, cale de rulare tramvai, gropi și alte pericole rutiere de suprafață care vă pot afecta  grav aderența generând accidente și…PE MOTOARE!

Poliția giurgiuveană  vă urează asfalt uscat și o călătorie fără evenimente nedorite!”, se arata intr-o informare remisa mass/media de IPJ Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!