Actualitate Politic

"Nea Vasile Pomozoc, Tăriceanu şi circul ieftin din Parlament!"

lilianaDECLARAŢIE DE PRESĂ

  • Nea Vasile Pomozoc, Tăriceanu şi circul ieftin din Parlament!

Deunăzi, nea Vasile Pomozoc, cetăţean român obişnuit din satul giurgiuvean Toporu, mă opreşte în mijlocul străzii şi mă întreabă nedumerit: „Doamna deputată, cum vine asta ca parlamentarii să nu mai voteze cererile de la procuratură, aşa cum v-a cerut domnul Tăriceanu? Şi atunci, pentru ce mai mergeţi acolo, dacă trebuie să faceţi cum spune dumnealui? Da ce părere aveţi despre treaba asta, oare o fi normal??!!”… Nea Vasile are peste 70 de ani, dar şi fără prea multă şcoală gândeşte mai sănătos decât mare parte a clasei politice şi oligarhice din ţărişoara noastră!

Îl lămuresc că are dreptate, şi că nu este firesc şi nici normal şi nici etic şi nici moral ca într-un stat democratic, european şi în mileniul trei, un înalt demnitar al statului, să le recomande parlamentarilor să se opună făţiş înfăptuirii actului de justiţie. Vorbim de al doilea om din România, al doilea om al statului, preşedintele Senatului, un parlamentar în exerciţiu încă din anul 1990! Aşa cum perfect înţelege nea Vasile Pomozoc, aşa percep majoritatea românilor această imixtiune gravă şi intolerabilă a Legislativului în treburile Justiţiei! Cum să mai putem vorbi despre separaţia puterilor din statul român, dacă toţi parlamentarii sunt luaţi de-a valma şi trimişi să se opună prin vot tuturor cererilor de urmărire penală…

Problema de fond, care ar putea intra în analiza sociologilor şi specialiştilor, o constituie însă cauza declanşatoare a acestei situaţii reprobabile. Cum a ajuns în această postură societatea românească, în ansamblul ei, a cărui oglindă fidelă este şi scena politică! Una dintre cauze este faptul că o sumedenie de oameni din politică şi bussines au fost lăsaţi ani şi ani în şir ani de zile, de către stat, prin autorităţile nepăsătoare, să facă tot felul de matrapazlâcuri, jocuri financiare şi fraude de milioane de euro pe spatele şi truda românilor obişnuiţi, aşa ca nea Vasile, giurgiuveanul din Toporu…Iată aşa, nici măcar un om de rând nu poate înţelege la adevărata dimensiune spusele domnului preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care instigă pe faţă la nerespectarea legilor ţării şi a sentinţelor justiţiei!

În opinia mea, aşa cum am mai spus-o în repetate rânduri, un politician ales în funcţii de conducere de către oameni de bună credinţă, ar trebui să plece automat din funcţie în cazul în care este suspicionat că a încălcat legea! Dacă al doilea om din România are o astfel de atitudine în fata instituţiilor, care ar fi atitudinea sa faţă de popor şi de nea Vasile?!…Din păcate, repet, românii asistă în continuare, deja de prea mulţi ani, la un circ ieftinîn  arena politică şi parlamentară, regizat tocmai de cei care au fost mandataţi să facă legi bune pentru oameni!

Să auzim de bine!

Deputat de Giurgiu,

Liliana CIOBANU

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Val 21 octombrie 2016 at 19:23

Doamna Liliana Ciobanu, dar cu imixtiunea justiţiei în politică sunteţi de acord? Dar cu procesele politice? Dar cu poliţia politică sunteţi de acord? Cred că vede orice român în ce societate trăim, în care justiţia se implică în politică, face ,,campanie electorală” pentru unii! Eu sunt perfect de acord cu lupta anticorupţie, cu arestarea şi condamnarea tuturor celor vinovaţi, dar şi cu acţiunea de confiscare a averilor celor care au furat ţara aceasta!!! De ce nu aţi iniţiat o lege prin care să li confişte averile tuturor celor ce le-au obţinut ilicit, furând ţara aceasta? Şi pentru ce sau pentru cine ,,vă mai luptaţi” acum?

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!