Actualitate

Nicolae Barbu, preşedinte PSD municipal: "Pentru Camera deputaţilor, PSD are cea mai slabă listă!"

primarPreşedintele Organizaţiei municipale a PNL Giurgiu, Nicolae Barbu, a ieşit azi în conferinţă de presă şi a abordat două subiecte de interes: lista PSD Giurgiu pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie şi revenirea deputatului Florian Nicolae în PSD.

Privitor la primul subiect, cel legat de candidaţii PSD pentru alegerile parlamentare, Nicolae Barbu a fost tranşant: „pentru Camera deputaţilor, PSD are cea mai slabă listă”, motiv pentru care nu îi va susţine pe doi dintre cei care se află pe listă: Alexandru Andrei şi Elena Dinu, pe care, spune acesta, îi va tăia de pe buletinul de vot. Pentru Senat, opinia social-democratului Barbu este aceea că pe listă se află oameni care au confirmat: preşedintele partidului, Niculae Bădălău şi vicepreşedintele Cristian Marciu.

Revenind la lista pentru Camera deputaţilor, vorbitorul a subliniat că în ceea ce-l priveşte pe primul clasat Răzvan Cuc nu are prea multe obiecţii, întrucât acesta este propus de senatorul Bădălău, însă despre ceilalţi spune că ar fi susţinuţi de primari din judeţ. Mai mult, primarul Barbu a făcut şi o prezentare succintă a parcursului politic al primilor trei candidaţi pentru Camera deputaţilor care, în opinia vorbitorului, au făcut parte din mai multe partide şi prin urmare, nu ar fi social-democraţi adevăraţi.

„PSD are suficienţi oameni care s-ar fi putut regăsi pe listele pentru parlamentare. Mirela Delea, George Pălălău, Aurelia Dobre”, a precizat primarul Barbu. De altfel, în urmă cu două săptămâni la întâlnirea cu activul de partid de la municipiu, conducerea judeţeană a  PSD a lansat invitaţia celor care vor să candideze; în acest context, organizaţia municipală venind cu două nominalizări Mirela Delea şi George Pălălău, două persoane care se bucură de încrederea giurgiuvenilor, conform unei cercetări sociologice. Cel mai bine clasat ar fi Gigi Oprişan, a adăugat Nicolae Barbu, însă acesta nu a dorit să candideze.

Prin urmare, nominalizarea candidaţilor pentru alegerile din 11 decembrie a născut declaraţii incendiare în PSD Giurgiu. Un moment similar a fost în urmă cu două luni (N.R. 9 august) când primarul Nicolae Barbu s-a declarat nemulţumit de hotărârea „lupilor tineri” din PSD de a lua de la municipiu la judeţ Zona liberă Giurgiu şi Operatorul Regional Apa Service. Şi atunci, ca şi acum, Nicolae Barbu a ales să se destăinuie presei. Nu au lipsit atunci replicile preşedintelui CJG, Marian Mina şi aleadministratorului public, Răzvan Cuc. La scurt timp, părea că situaţia a reintrat în normal în PSD însă, iată, acum în pragul campaniei electorale lucrurile nu sunt, nici pe departe, rezolvate. Cum s-ar spune focul a ars mocnit şi acum s-a propagat.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla în PSD Giurgiu. Care va fi reacţia liderului PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău fiindcă preşedintele PSD municipal, Nicolae Barbu este hotărât: nu va face campanie candidaţilor pentru Camera deputaţilor şi va înainta un memmoriu cu nemulţumirile sale conducerii centrale.

M. M. 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

2 comentarii

ION BARBU 11 octombrie 2016 at 19:01

Domnul primar ar fi trebuit să-şi spună opinia la întâlnirea de joc de glezne a lui Bădălău cu giurgiuvenii, dar cum se spune, niciodată nu e prea târziu. BĂDĂLĂU A FĂCUT DOAR JOC DE GLEZNE CU TESTAREA LUI STRUŢO-CĂMILĂ. AVEA DEJA LISTA SCURTĂ CU AŞA-ZIŞI ELIGIBILI, DAR A AVUT NEVOIE DE O MASĂ DE MANEVRĂ, DE MANIPULARE! Domnul primar are dreptate, numai că ar trebui mai multă chibzuinţă în îndicarea unor nume, că nu oricine poate face legi, nu oricine poate face politică parlamentară, nu oricine poate să ducă o politică de nivel naţional. TREBUIE SĂ MAI FII ŞI COMPETENT/COMPETENTĂ! Dobre e de mult expirată, E O MAMAIE CU NEPOŢI ACASĂ, PE CARE O CREDEAM DE MULT IEŞITĂ LA PENSIE, iar la PSD Giurgiu, mai mult de a pupa membrul lui Bădălău, de a fi femeia pupătoare de serviciu la nevoie sau de a sparge seminţe la sediu, nu cred că a făcut. Delea este o persoană limitată la pătrăţica ei de şcoală gimnazială şi liceu, nici măcar la o lege a educaţiei nu ar avea competenţa să lucreze. De fapt, cred că nu ajungea nici măcar consilier judeţean dacă nu se plimba ca măgarul după oi şi cioban în campania de la locale. Şi apoi în spaţiul public nu a ieşit niciodată cu vreo idee legislativă! Una e să reprezinţi o şcoală generală, un liceu, şi cu totul alta e să reprezinţi un judeţ la nivel parlamentar, la nivel naţional, să decizi împreună cu alţii pentru ţară! Sunt persoane limitate cele menţionate de domnul primar, care nu au reprezentat nimic mai mult decât o mică instituţie! Le ştie foarte puţină lume din Giurgiu, nu le ştie nimeni din ţară şi nici dincolo de ţară. Deci, sunt CAM NIMENI ŞI CAM LIMITATE! SUNT INCOMPETENTE! Iar dinspre Pălălău, chiar nu ştiu cine e PĂMPĂLĂUL ăsta! INSIPID, INCOLOR, INODOR!

Răspunde
Sisu 9 noiembrie 2016 at 15:18

PAMPALAU esti tu mai sulfamida

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!