Economic

Nu vom adopta euro niciodată

27728-euro_with_mapMiercuri, 20 noiembrie, Asociaţia Analiştilor Financiari Bancari din România a organizat Conferinţa Anuală 2013 a AAFBR cu tema “România şi zona euro: Covergenţa reală versus convergenţa nominală”.
Evenimentul, organizat cu sprijinul BNR, a reunit profesionişti de prim rang din domeniul economico-financiar, specialişti capabili să analizeze pertinent problematica pregătirii României pentru aderarea la zona euro. Specialişti capabili să creioneze acţiunile ce trebuie întreprinse atât în plan guvernamental cât şi din perspectiva economiei reale pentru ca adoptarea monedei unice europene să fie posibilă.

Unul dintre aceştia, Ionuţ Dumitru, economist şef la Raiffeisen, nu ne dă prea multe motive să privim cu ochi optimişti viitorul. Fie că este vorba de cel apropiat, fie de cel îndepărtat. Acesta a subliniat, nici mai mult, nici mai puţin, că ritmul actual de creştere economică de circa 2% (a PIB-ului potenţial) nu asigură României posibilitatea reducerii decalajului faţă de zona euro. Ceea ce echivalează, practic, cu imposibilitatea adoptării vreodată a monedei europene.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!