Actualitate

Numărul mic de tichete, dar şi birocraţia îi nemulţumesc profund pe giurgiuvenii care aşteaptă de luni de zile să-şi dea maşina la casat

mfff_27112500Aşteptat cu nerăbdare de mulţi giurgiuveni dornici să scape de maşinile vechi, programul”Rabla” a demarat şi la Giurgiu luni dimineaţă. A demarat, însă, cu multe nemulţumiri, pentru că în municipiu au ajuns doar 10 vouchere.

 Era de aşteptat ca judeţul Giurgiu să primească un număr mic de tichete, pentru că se anunţase că aceste tichete vor fi repartizate în funcţie numărul de autovehicule mai vechi de 10 ani înregistrate în baza de date a fiecărui judeţ, iar Giurgiu are printre cele mai puţine din ţară. Însă nimeni nu se aştepta ca judeţul nostru să primească doar 40 astfel de vouchere. Deşi nici acest număr nu este cert, pentru că, potrivit datelor oficiale afişate pe siteul Administraţiei Fondului de Mediu, în judeţ ar fi 4 colectori autorizaţi, fiecare primind câte 10 vouchere. Numai că, citind cu atenţie lista colectorilor autorizaţi din toată ţara, afişată pe acelaşi site, în judeţul Giurgiu apar doar 3: Rematul din municipiu şi încă două societăţi din satul Dobreni, comuna Vărăşti. Giurgiuvenii care au venit luni la Remat erau extrem de dezamăgiţi. Şi nu numai de numărul foarte mic de vouchere ajunse la Giurgiu, ci şi de birocraţie.

De remarcat că doar un singur judeţ din ţară a primit mai puţine vouchere ca Giurgiu; este vorba despre Călăraşi, unde au fost repartizate 36 de astfel de tichete. Potrivit datelor oficiale, voucherele reapartizate acum ar fi doar o primă tranşă, care ar reprezenta 25% din totalul tichetlor emise, urmând ca acestea să fie suplimentate, pe fiecare centru autorizat, în funcţie de solicitări. Evident, reprezentanţii centrului de la Giurgiu spun că vor solicita suplimentarea numărului de vouchere, pentru că cererile sunt mari, însă nu ştiu dacă şi câte astfel de vouchere vor mai primi. Este posbil să primescă o altă transşă, de până la 200 de tichete, însă la fel de posibil este şi să primească doar unul singur ori chiar deloc.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!