Actualitate Educație La zi

O viata cat un centenar! Col (r) Ioan Cioară, al treilea giurgiuvean de-o vârstă cu România Mare

L-a sarutat si l-a strans la piept emotionat si cu lacrimi in ochi. Este drapelul Romaniei, cel pe care col (r) Ioan Cioara l-a slujit cu credinta si onoare in cei 100 de ani de existenta si pe care l-a primit in dar luni, 9 iulie, de la seful IPJ Giurgiu, cms sef Catalin Tone, in cadrul evenimentului gazduit de Institutia Prefectului Judetului Giurgiu, in cadrul Campaniei O viata cat un centenar, unde gazda a fost Nina Carmen Crisu, prefectul de Giurgiu. Alaturi s-au mai aflat: presedintelele CJ Giurgiu, Marian Mina, inspectorul sef al IJJ Giurgiu, col. Daniel Rusanu, seful ISU Giurgiu, col. Emil Apostol.
Nascut in urma cu 100 de ani, la 1918, odata cu Romania Mare, pe lângă recunoştinţa că şi-a slujit ţara cu devotament, col (r) Ioan Cioara a primit in dar o pacheta omagiala, o insigna, drapelul Romaniei, tort si flori.
„Nu sunt un om foarte credincios. Dar cred in Dumnezeeu!  Sa crezi in Dumnezeu si o viata echilibrata!”, acesta ar fi secretul longevitatii, dupa cum a declarat col. (r) Ioan Cioara, fost prizonier de razboi, decorat de Regele Mihai, erou national, un om cu care ne mandrim si, cu siguranta, un exemplu demn de urmat pentru generatiile viitoare aflate in cautarea modelelor.
Momentul festiv a debutat cu intonarea imnului national, moment emotionant si pentru sarbatorit care la cei 100 de ani a tinut sa fie regulamentar: in picioare si salutand. Apoi, prefectul Nina Carmen Crisu i-a inmanat diploma aniversara, presedintele CJ, Marian Mina i-a oferit placheta aniversara, seful IPJ Giurgiu, cms sef Catalin Tone, drapelul tricolor. Cu totii l-au imbratisat pe sarbatorit si au adresat cuvinte alese.
„Activitatea face parte din campania O viata cat un centenar si este o onoare pentru noi sa il cunoastem pe domnul col Ioan Cioara, cel de-al treilea giurgiuvean de-o varsta cu Romania Mare!”, a spus Nina Carmen Crisu. „Pentru noi este un erou national care si-a pus intreag viata in slujba tarii”, a adaugat Marian Mina, presedintele Consiliului Judetean Giurgiu.
Col (r) Ioan Cioară este cel de-al treilea giurgiuvean, identificat de IPJ Giurgiu, de-o vârstă cu România Mare în faţa cărora ne înclinăm cu onoare,  le mulţumim pentru sacrificiile făcute şi pentru lecţiile de viaţă oferite!
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!