Actualitate Educație

Ora de Net „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale.”

ORA DE NET este un program European, unic in Romania, care promoveaza siguranta pe internet si folosirea tehnologiilor in scop educational in randul copiilor si tinerilor.
In cadrul proiectului  “Sunt informat – sunt protejat”, coordonat de prof. Maria Bechir, elevii clasei a V-a C din Scoala Gimnaziala nr. 10 din municipiul Giurgiu au sustinut recent (29 martie 2018) o dezbatere publica pe tema “Cetatenia digitala. Drepturi si responsabilitati pe internet privind datele personale”. Proiectul face parte din concursul național Ora de Net „Cetățenia digitală. Drepturi și responsabilități pe Internet privind datele personale.”, initiative lansata de Organizatia Salvati copiii in cadrul programului Ora de net (www.oradenet.ro) sustiut de Minsterul Educatiei Nationale.
La activitate au participat in jur de 70 de persoane, parinti, bunici, cadre didactice.
Cu acest prilej, elevii au prezentat informatii legate de tema proiectului, au pregatit afise si pliante pe care le-au inmanat celor prezenti, totul sub indrumarea doamnei prof. Maria Bechir.
Activitatile proiectului au fost:

  • Dezbatere: “Cetatenia digitala. Drepturi si responsabilitati pe internet privind datele personale”;
  • Sustinerea unei actiuni publice pe tema “Cetatenia digitala. Drepturi si responsabilitati pe internet privind datele personale”;
  • Realizarea unui clip video in care elevii au ilustrat opini lor cu privire la tema concursului pornind de la informatiile primate si experienta lor in cadrul concursului.

#SID2018#OraDeNet#DatePersonale#ParereataGDPR#ItStartsWithUs.

 
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!