Actualitate Comunicate Educație Politic

Pe 24 iunie, de Sînziene, Centrul educațional de tineret din Găujani a fost inaugurat!

Luna iunie a fost una plină pentru copiii din Găujani.

În cadrul proiectului – Centru educațional de tineret Găujani, derulat de Asociatia Avatar în parteneriat cu Asociatia Datini – Gaujani, procesul de formare a tinerilor din grupul local de inițiativă a continuat cu diferite ateliere!

Așa se face că, în sfântă zi de Sînziene a fost inaugurat Centrul educațional de tineret, ce va contribui la oferirea de servicii de calitate pentru tinerii aparținând grupurilor vulnerabile, atât pe perioada de implementare a proiectului, cât și după finalizarea acestuia.

Gazdele activității au fost reprezentantele Asociatia Avatar, Gabriela Teodorescu, și Asociatia Datini Educatie Cultura-Gaujani, Cornelia Enache, care le-au oferit celor prezenți o zi de neuitat.

Odată cu inaugurarea Centrului, oaspeții au putut viziona și muzeul țărănesc, unde stau la loc de cinste ia, prosoapele țesute de străbunici și obiectele vechi de zeci de ani care ne definesc identitatea, așa cum bine spunea Cornelia Enache.

“Centrul educațional a luat ființă din nevoile copiilor și tinerilor. Beneficiari din rândul acestora spun că ideea înființării acestui centru este una foarte bună, ce vine în ajutorul copiilor pentru a reuși să își creeze un viitor mai bun. Prin joc și învățare îi ajutăm pe copii sa înțeleagă lumea în care trăiesc și să comunice cu ceilalți. Activitățile propuse îi ajută pe copii să-și dezvolte viitoare aptitudini, să aplice cunoștințele dobândite și să se dezvolte armonios”, a declarat președinta Asociatia Avatar, Gabriela Teodorescu.

La activitate au participat peste 50 de copii, tineri și adulți, urmând ca în viitor să fie implicați și alți tineri din zonă care, sperăm noi, vor forma o comunitate de tineret puternică în această parte binecuvântată de Dumnezeu cu oameni precum Cornelia Enache.

Conform proiectului, după formarea celor peste 10 tineri în temele cetățenie activă, teatru social, campanii sociale, scriere de proiecte, fundraising, vor urma:

– o campanie de strângere de fonduri pentru centrul educațional nou înființat;

– realizarea campaniei locale de conștientizare ”Cetățeni implicați-societate puternică”;

– o caravană de promovare a rezultatelor proiectului în 5 localități rurale din județul Giurgiu.

Valoarea adăugată a proiectului constă în implementarea și utilizarea instrumentelor inovatoare care facilitează accesul la informație și educație, atât persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, cât și personalului implicat în activități specifice.

Scopul proiectului este creșterea gradului de implicare a cetățenilor în viața comunității și conștientizarea rolului și importanței organizațiilor societății civile în societate, prin înființarea unui centru educațional de tineret la nivelul comunei Găujani, județul Giurgiu.

Obiectivul proiectului este capacitarea unui număr de 10 tineri defavorizați din comunitatea Găujani, zonă insuficient deservită, de a deveni un nucleu local pentru inițiative civice, pe durata a 16 luni din proiect, prin participarea la activități de formare pe teme de cetățenie activă și modalități de implicare în comunitate.

#centrutineretGaujani

Proiect derulat de Asociatia Avatar în parteneriat Asociatia Datini Educatie Cultura-Gaujani, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

#centrutineretGaujani

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!