Actualitate

PERCHEZIȚII LA DOMICILIILE UNOR PERSOANE ȘI LA SEDIILE UNOR FIRME BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE DE BANI

mascati-e1453876904367-820x300Miercuri la primele ore ale dimineții, polițiștii din Prahova au efectuat 36 de percheziții la sedii de societăți comerciale și la domiciliile unor persoane bănuite de infracțiuni economice. Au fost puse în executare 21 de mandate de aducere. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, efectuează 36 de percheziții la domiciliile unor persoane și la sediile unor firme bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.
Perchezițiile au loc în București și în județele Prahova, Giurgiu, Constanța, Vaslui, Iași, Ialomița și Vrancea.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012 – 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 74 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.
Prejudiciul provocat de aceste firme-fantomă se ridică la peste cinci milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!