La zi

Pleiadă de oficialităţi locale, judeţene şi centrale la inaugurarea celui mai nou detaşament de pompieri, cel de la Bolintin Deal

În urmă cu circa trei luni, ştirile Valahia TV prezentau un reportaj realizat la Bolintin Deal, acolo unde se pregătea darea în folosinţă a celei mai noi subunităţi de pompieri din judeţ. Vineri, 17 mai, Detaşamentul Bolintin Deal a fost inaugurat oficial, în cadrul unei ceremonii la care au participat atât autorităţile locale şi judeţene, cât şi cele centrale.

34 localităţi din judeţul Giurgiu, 4 din judeţul Ilfov şi  28 de km din autostrada A1, cu o  suprafaţă de aproximativ 40.000 ha, o populaţie de circa 65.000 de persoane şi 23.000 de locuinţe – acesta este raionul de care răspunde acum Detaşamentul de pompieri Bolintin Deal. De la operaţionalizare (noiembrie 2012) până în prezent forţele şi mijloacele detaşamentului au intervenit la peste 390 situaţii de urgenţă, din care 325 SMURD, iar pe autostrada A1 a intervenit în 10 cazuri, din care 3 accidente rutiere. Deşi acţionează, efectiv, de aproape şase luni, Detaşamentul Bolintin Deal a fost inaugurat oficial vineri, 17 mai, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, dar şi a INSPECTORULUI ŞEF AL Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi a reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne şi SMURD.

Deşi fondurile necesare realizării acestei investiţii au fost asigurate exclusiv de Consiliul local Bolintin Deal, au fost mulţi oameni care au pus umărul la acest succes, iar şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vlaşca nu i-a uitat.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!