Actualitate Comunicate Cultură Educație La zi Politic Social

Preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu: „Judetul Giurgiu are un buget de 340 milioane lei pentru anul 2023. Este un buget de dezvoltare. 2023 va fi un an cu multe investiții!”

  • Judetul Giurgiu are un buget de 340 milioane lei pentru anul 2023
  • 159 milioane lei sunt pentru functionare, iar diferenta pentru dezvoltare
  • Este primul an in care fondul de salarii este integral acoperit, atat pentru aparatul propriu, cat si pentru institutiile subordonate intre care si DGASPC
  • Finantarile europene sunt o prioritate

Vesti bune la inceput de an vin din partea administratiei judetene! Este primul an in care fondul de salarii este integral acoperit, atat pentru aparatul propriu, cat si pentru institutiile subordonate intre care si DGASPC, a declarat în cadrul unei recente conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Judetul Giurgiu are un buget de 340 milioane lei pentru anul 2023, din care 159 milioane lei sunt pentru functionare, iar diferenta pentru dezvoltare. Pentru acoperirea deficitului de 16 milioane lei, administratia judeteana cauta solutii. Comparativ, bugetul pe anul acesta e mai mare cu aproximativ patru milioane de lei faţă de cel de anul trecut, iar prin bugetul din acest an sunt acoperite în întregime şi voucherele pentru 2023.

„Anul 2023 va fi unul greu şi pentru judeţul Giurgiu pentru că sunt foarte multe finanţări disponibile, dar deloc uşor de accesat. Este primul an, din ce ştiu eu, în care este acoperit integral fondul de salarii pentru Consiliul judeţean şi toate instituţiile din subordine, pentru că, în alţi ani, aveam instituţii subordonate, cum este DGASPC, pentru care fondul de salarii era asigurat pentru patru până la zece luni din întregul an calendaristic.

Pe partea de dezvoltare, nu avem la dispoziţie nicio baghetă magică, dar schimbarea de abordare din acest an presupune să alocăm sume mai mari pe funcţionare şi pentru anumite proiecte din secţiunea de dezvoltare să apelăm la credite. Aprobarea bugetului va avea loc la începutul lunii februarie, iar pentru investiţii, cel puţin la acest moment, ne putem lăuda cu 20 de proiecte aprobate, cele mai multe pentru eficientizare energetică. Avem până acum proiecte câştigate în sumă de aproximativ 15 milioane de lei, dar şi un proiect de 12 milioane de euro prin care am achiziţionat împreună cu Primăria Giurgiu un număr semnificativ de microbuze şi autobuze pentru un proiect major privind transportul de persoane”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Mai mult, presedintele CJ Giurgiu s-a referit si la investitii pe care administratia judeteana le are in vedere in acest an: reabilitarea infrastructurii de drumuri, de apa si de colectare a deseurilor, investitii in domeniul social si medical, dar si in ce priveste cultura. Pentru reabilitarea infrastructurii, CJ ia in calcul asocierea cu primariile din judet, fara a tine cont de partidul din care face parte primarul. In fond, spune acesta, judetul Giurgiu trebuie sa se dezvolte armonios, astfel incat conditiile de trai sa fie demne de vremurile actuale.

Dumitru Beianu mai spune ca atragerea fondurilor europene va fi o prioritate, beneficiind de o echipa profesionista la Consiliul judetean, alaturi de care spera sa obtina rezultate pe masura.

Despre alte teme abordate în cadrul conferinţei de presă de preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, vom reveni.

M. M.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!