Social

Prevenirea violenţei în şcoli, în atenţia Prefecturii

Tot mai numeroasele cazuri de violenţă în şocli înregistrate în întreaga ţară au determinat conducerea Prefecturii să iniţieze o campanie de prevenire a vioenţi în unitţile şcolare din judeţul Giurgiu. Campania, începută odată cu noul an şcolar, se bucură de succes şi va continua până în vara anului viitor.
Poliţia, Jandarmeria şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vlaşca”, sub coordonarea Instituţiei Prefectului, derulează o amplă campanie de prevenire a violenţei în şcoli, campanie iniţiată la ordinul preectului Lavinia Crişu. Scopul acţiunilor este combaterea violenţei şi identificarea altor riscuri ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea elevilor, iar acţiunile se adresează, deopotrivă, elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor.
Prima etapă a campaniei s-a desfăşurat în perioada 29 octombrie – 8 noiembrie 2012, perioadă în care au fost vizitate 36 de şcoli, urmărindu-se ca, până la sfârşitul anului şcolar, grupul de lucru contituit special pentru această campanie să ajungă în fiecare unitate şcolară din municipiu şi judeţ. Inspectorul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Vasile Tache a declarat, la rândul său, că în şcolile din judeţ au fost înregistrate mai putine acte de violenţă sau riscuri decât anul trecut, acestea constând doar în mici furturi, în special telefoane mobile.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!