Actualitate Anunțuri Comunicate La zi Social

Privim cu optimism în viitor! Noi investiții în infrastructura de apă și canalizare din județul Giurgiu

Să trăiești fără apă curentă și canalizare este de neconceput pentru un standard normal de viață. Deși procentul populației cu acces la facilități de alimentare cu apă, canalizare și stații de epurare conforme a crescut semnificativ în ultimii ani, nevoia de investiții pentru conservarea resurselor de apă prin îmbunătățirea soluțiilor de tratare, pentru reducerea pierderilor de pe rețele de transport și distribuție prin optimizarea acestora este încă mare. De aici și interesul APA Service Giurgiu de a atrage fonduri importante pentru dezvoltare, au susținut în cadrul conferinței de presă președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu și directorul Apa Service SA, Alexandru Popescu.

Operatorul regional APA SERVICE GIURGIU PAS important SPRE DIGITALIZARE

– 14.500 DE CONTORI INTELIGENȚI PENTRU GIURGIUVENI

Un prim proiect vizeaza  montarea a 14.500 de contori inteligenți, în Municipiul Giurgiu, pe modelul celor utilizați de furnizorii de energie electrică. In municipiu, avem un parc cu 25.000 de contori, cu o vechime, în medie, mai mare de sapte ani, ori acest proiect este o oportunitate, în primul rând pentru schimbarea contorilor și în al doilea rând, pentru a veni cu contori inteligenți. Existența acestor contori nu va mai implica venirea cititorului la ușa clientului, consumul de apă fiind transmis prin intermediul rețelei de telefonie mobilă, direct într-un server, spunea directorul Apa Service SA, Alexandru Popescu. Totodată, se va știi și dacă există avarii în rețea, în timp util, pentru a preîntâmpina eventuale pierderi.

Valoarea proiectului se ridică la 9 833 872.43 lei(fără TVA) , din care 7 857 264.07 lei – fonduri europene.

CANALIZARE LA MÂRȘA SI REȚEA DE APĂ -CANAL LA SĂBĂRENI ȘI COSOBA

A fost demarate licitațiilor pentru programul regional de apă și canalizare, proiectul având o valoare cumulată de 370 milioane de euro. Primele comune care vor beneficia de investiții sunt Mârșa, 7 milioane de euro pentru canalizare, Săbăreni și Cosoba, 19 milioane de euro pentru apă și canalizare; iar lista investițiilor va continua.

PORTALUL APA SERVICE PENTRU CLIENŢI

Directorul Apa Service SA, Alexandru Popescu a mai subliniat că prin intermediul portalului puteţi avea acces rapid la facturile lunii în curs sau la istoricul facturilor, începând cu anul 2022. Așadar, puteţi consulta istoricul facturilor, al plăţilor şi istoricul consumurilor, prezentat grafic, în metri cubi, sau să plătiți facturile direct din portal.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!