Actualitate Comunicate Educație Social

Proiect Centru educațional de tineret Găujani – Iulie a fost despre campanii

Alexandra Tomescu, formatoarea din cadrul acestor ateliere, ne povestește despre ce a lucrat cu copiii și tinerii din Găujani:

”Am făcut introducere în campaniile sociale și stradale, jocuri de atenție și explorare spațiu, le-am dat exemple de posibile activități care se pot face într-o campanie și am făcut brainstorming de subiecte de abordat în această campanie a lor.

Au făcut o listă cu 5 tematici posibile: violența în școală, poluarea mediului înconjurător prin chiștoacele de țigară aruncate pe jos de cetățeni, abandonul școlar, neînțelegerile cu vecinii (nu se înțeleg cu vecinii care dau muzica tare sau vecinii sunt suparăți pe ei când vor să se joace în curte și fac gălăgie), deșeurile aruncate în șanțuri și pe câmp.

Din cele cinci teme, le-am cerut să aleagă una și să își facă o planșă cu scop, obiective și activități și am adus din nou în discuție cum aceste probleme pot fi puse în contextul cetățeniei active și ne-am concentrat pe a contura un mesaj într-o campanie stradală/socială.

La final de discuții au mers către două variante, fie campanie pe prevenirea abandonului școlar și cum cetățenia activă poate contribui, fie campanie pe prevenirea poluării și cu un mesaj de tipul: un sat implicat este un sat curat.”

În cadrul proiectului – Centru educațional de tineret Găujani, derulat de Asociatia Avatar în parteneriat cu Asociatia Datini Educatie Cultura-Gaujani, procesul de formare a tinerilor din grupul local de inițiativă s-a încheiat în luna iulie cu atelierele de campanii stradale!

#centrutineretGaujani

___________________________

Scopul proiectului este creșterea gradului de implicare a cetățenilor în viața comunității și conștientizarea rolului și importanței organizațiilor societății civile în societate, prin înființarea unui centru educațional de tineret la nivelul comunei Găujani, județul Giurgiu.

Obiectivul proiectului este capacitarea unui număr de 10 tineri defavorizați din comunitatea Găujani, zonă insuficient deservită, de a deveni un nucleu local pentru inițiative civice, pe durata a 16 luni din proiect, prin înființarea unui centru educațional de tineret la nivel local.

Proiect derulat de Asociatia Avatar în parteneriat Asociatia Datini Educatie Cultura-Gaujani, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!