La zi

Puterea va fi împărţită echilibrat

Vizavi de iminenta regionalizare, părerile pro şi contra se succed într-un ritm menit a lămuri – până la urmă, necesitatea demersului în sine. Astfel, vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, susţine că puterea în fiecare regiune va fi împărţită echilibrat astfel încât fiecare comunitate din judeţ să simtă că are acces la beneficiile regionalizării. Sediul administrativ, Direcţia regională de finanţe, Direcţia regională de mediu vor fi localizate în judeţe diferite ale regiunii.

”Trebuie să detensionăm discuţiile pe această temă şi să liniştim oamenii. Toată puterea unei regiuni nu va fi concentrată într-un singur judeţ. Sediul administrativ va fi undeva, alt judeţ va avea finanţele, altul va avea Direcţia de mediu. Fiecare comunitate din fiecare judeţ se va putea bucura de beneficiile regionalizării.”

La modul ideal, vicepremierul a apreciat că regiunile vor constitui un nivel intermediar aşezat la distanţa optimă între guvern şi comunităţile locale. Dragnea a dat asigurări că procesul de regionalizare a României nu se va face pe criterii politice şi că nu este un proiect pentru PSD sau USL, ci este un proiect de ţară.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!