Actualitate

Referendumul trebuia validat

Judecătorul Ion Predescu, decanul de vârstă al CCR, a declarat că referendumul trebuia validat. Fiind vorba de un om născut în 1927, senator de Dolj în trei legistaturi din partea PSD şi ministru al Justiţiei în guvernarea Văcăroiu, Ion Predescu a mai spus că nu are de ce să-i fie teamă. Asta după ce mai mulţi ziarişti au sugerat că împotriva celor trei care au votat validarea este posibil ca de acum încolo să se facă unele presiuni; pe lângă Ion Predescu, pentru validare au mai votat Acsinte Gaspar şi Tudorel Toader, toţi trei din tabăra USL.

Împotriva validării au votat Augustin Zegrean, Mircea Ştefan Minea, Petre Lăzăroiu, Iulia Motoc, din tabăra PDL, plus Puskas Valentin Zoltan, din tabăra UDMR, dar şi Aspazia Cojocaru, din partea PSD.

Referitor la aceasta din urmă, judecătorul Predescu a avut o reacţie pe care, ulterior, a încercat s-o dilueze. Imediat după votul de luni, Predescu a precizat la cald: ”Aşa a ieşit, ea (n.r. Aspazia Cojocaru), cea de la PSD, a hotărât lucrurile.” Ca mai apoi, fostul şef al Comisiei Juridice de la Senat, să adauge: ”Nu am spus aşa ceva textual!”

Altfel, despre votul în sine, Ion Predescu nu a uitat să menţioneze: ”Am luptat şi noi cât am putut, aşa a ieşit însă. Luaţi datele de la Guvern şi analizaţi-le să vedeţi cât erau de limpezi.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!