La zi

S-a aprobat privatizarea CFR Marfă

guvernul-a-aprobat-contractul-de-privatizare-a-companiei-cfr-marfa-18458429Premierul Victor Ponta a confirmat că Guvernul a aprobat miercuri, 24 iulie, contractul de privatizare a CFR Marfă, documentul urmând a fi transmis şi Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). Anterior, surse guvernamentale declaraseră agenţiei Mediafax că proiectul de hotărâre de guvern privind aprobarea contractului cu GFR pentru pachetul majoritar de acţiuni al CFR Marfă a fost inclus pe agenda de lucru a şedinţei de guvern de miercuri.

Concret, Hotărârea de Guvern se referă la aprobarea elementelor principale ale contractului care urmează să fie încheiat între Ministerul Transporturilor şi Grup Feroviar Român (GFR) pentru transferul a 51% din capitalul CFR Marfă. GFR, parte a grupului Grampet, controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat la 20 iunie câştigător în procesul de privatizare, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni. De asemenea, GFR şi-a asumat investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii în mediu.

Altfel, Gruia Stoica a declarat Mediafax că GFR discută cu instituţii financiare din top 5 mondial finanţarea tranzacţiei şi este sigur că va putea opera plăţile în condiţiile stabilite.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!