Actualitate

Salariile profesorilor şi funcţionarilor din comuna Gostinu sunt puse sub semnul întrebării

Salariaţii din Primăria comunei Gostinu, dar şi cadrele didactice din această comună ar putea rămâne fără salarii la sfârşitul acestui an. Primăria Gostinu a primit de la buget bani mai puţini decât anul trecut, iar ultimele luni ale anului 2011 nu sunt acoperite financiar pentru asigurarea drepturilor băneşti ale funcţionarilor şi profesorilor.
Primarul comunei Gostinu, Dumitru Văcaru, a declarat vineri, 18 februarie, într-o conferinţă de presă că pentru salariile din învăţământ, Primăria a primit cu 445 milioane lei vechi mai puţin faţă de anul trecut. Dumitru Văcaru estimează că această sumă înseamnă salariile cadrelor didactice pentru mai mult de o lună de zile. „În 2010 am primit de la buget 4,75 miliarde lei vechi pentru salariile cadrelor didactice, iar anul acesta, 4,3 miliarde. Necesarul este, evident, acelaşi, astfel încât pentru o lună-o lună şi jumătate, nu sunt asigurate fondurile. De asemenea, şi în ceea ce priveşte salariile personalului din Primărie am primit cu 120 de milioane lei mai puţin. Numărul angajaţilor nu este mare, avem doar cinci funcţionari publici şi 18 muncitori cu care asigurăm toate lucrările de curăţenie şi de întreţinere, pe toată raza comunei”, arăta Dumitru Văcaru.
Primarul din Gostinu a precizat că în continuare, Primăria are probleme din cauza proceselor deschise de cadrele didactice, care revendică majorarea salariilor şi plata acestor majorări. Procesele sunt intentate Ministerului Educaţiei, dar în mod eronat aceşti bani sunt solicitaţi de la primării. „Banii vin într-un capitol special şi, potrivit legii, nu vin din bugetul local, Primăria este doar un intermediar”, a mai spus primarul Dumitru Văcaru.
În ceea ce priveşte proiectele realizate în comună, Dumitru Văcaru, care este la primul mandat de primar, a declarat că până acum, în cei doi ani şi jumătate care au trecut, a reuşit să realizeze deja ceea ce şi-a propus atunci când a candidat. La Gostinu a fost construită o grădiniţă nouă, au fost reabilitate complet şcoala şi căminul cultural, a fost realizat un teren de sport modern cu instalaţie de nocturnă şi a fost asfaltat drumul comunal principal. Nu în ultimul rând, sediul Primăriei a fost modernizat şi amenajat în condiţii de excepţie.
Dumitru Văcaru a mai precizat că anul acesta va continua demersurile pentru implementarea a cel puţin două proiecte cu finanţare europeană. Este vorba despre amenajarea unui punct turistic şi a unei plaje la Dunăre, precum şi despre asfaltarea unui drum de exploataţie agricolă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!