Actualitate

Se întâmplă în România. Nou născut externat cu fractură de claviculă

spital

Nu este prima dată când apar acuzaţii de malpraxis la Galaţi, aşa  cum se tot întâmplă în multe orăşele provinciale de pe întinsul frumoasei noastre Românici. Ultimul eveniment însă parcă frapează mai mult ca niciodată.

În anul de graţie 2014, o tânără mamă dă naştere unui băieţel de 3,8 kg, asistată doar de o moaşă. Okay, veţi spune, s-a mai întâmplat, bunicile noastre năşteau pe câmp, în aer liber, în iesle, în pod, şi uite ce mari şi falnici ne-am făcut. Ce sistem imunitar infailibil posedăm şi cum dăm noi de podea cu toţi viruşii şi toate maladiile pământului.

Revenind la povestea de la Galaţi, deşi copilul a fost consultat de un neonatolog, acesta nu a observat că nou-născutul avea o fractură la umăr. Abia la externare, fractura de claviculă a fost observată de un medic de gardă. Evident, acum părinţii copilului vor să tragă la răspundere întregul corp medical al maternităţii, tatăl fiind cu atât mai supărat, cu cât scosese, în prealabil, ca orice român serios, bani din buzunar pentru ca mama şi copilul să beneficieze de întreaga atenţie a asistentelor medicale.

Interesant este că la acelaşi Spital Municipal Galaţi, săptămâna trecută a fost înregistrată o altă plângere, de data asta împotriva unui ortoped, o femeie de 55 de ani considerându-l responsabil pentru că unul din picioare i-a fost amputat.

În intervalul 2008-2014, din România au plecat să muncească afară aproximativ 14.000 de medici şi asistente medicale.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!