Actualitate Politic

Şi la Giurgiu, noul PNL funcţionează

Raluca-Surdu1 ghe-stefanRefacerea organizaţiilor locale în cele cinci unităţi administativ-teritoriale unde nu mai există, revigorarea celor existe, stabilirea unor proiecte pe termen mediu şi lung, reluarea discuţiilor cu membrii de partid, armonizarea cu colegii din PDL, înfiinţarea unor comisii de specialitate la nivel judeţean sunt  principalele obiectivele pe care şi le-au propus liberalii giurgiuveni. Asta au declarat cei doi copreşedinţi Raluca Surdu şi Gheorghe Ştefan, la conferinţa de presă de joi, 26 februarie a.c., desfăşurată la sediul PNL Giurgiu.

“Astăzi a avut loc şedinţa de constituire a Comitetului Executiv judeţean, întâlnire ce a avut patru puncte pe ordinea de zi. Şedinţa a decurs în mod firesc şi s-a terminat repede. Ne-am întâlnit, ne-am cunoscut, am stabilit anumite proiecte pe termen mediu şi lung şi, bineînţeles că, în ordinea punctelor de pe ordinea de zi, am stabilit sediul filalei judeţene. Acesta este în clădirea în care ne aflăm în momentul de faţă. De asemenea au fost şi discuţii libere în care am stabilit strategia  pentru următoarea perioadă”, a precizat în debutul întâlniri copreşedintele Raluca Surdu.

La întâlnirea de joi s-a stabilit şi secretariatul general al filialei. Conform Hotărârii PNL naţional, secretarul general provine de la vechiul PNL, a fost desemnat Remus Găină, iar secretarul general adjunct vine de la PDL – Nelu Simion. Totodată, s-au stabilit şi cei doi trezorieri ai filialei.

La rându-i, copreşedintele Gheorghe Ştefan a ţinut să sublinieze următoarele: “Am să repet ce am spus şi în şedinţă astăzi, şi anume: am realizat că, la nivelul judeţului Giurgiu, PNL a făcut o echipă redutabilă. Nu vă spun că avem oameni de valoare care, cu siguranţă, se vor dedica judeţului Giurgiu. Atâta timp cât, la nivel national, veţi avea ocazia să vedeţi programul de guvernare, am stabilit ca şi în plan judeţean să mergem echipă, cu proiecte. Să facem din primari şi din localnici parteneri de guvernare”.

De asemenea, pentru bunul mers al acestei fuziuni s-a stabilit ca, în două săptămâni,  să se realizeze o inventariere totală a bunurilor material şi umane  pe care le are PNL fiindcă trebuie să ştie clar cu cine pornşte la drum şi, mai ales, cum.

S-a mai hotărât ca şedinţele Birourilor permanente judeţene, la care participă mult mai mulţi membri,  să se desfăşoare la fostul sediu PDL, pentru că vorbim de vreo 60 de persoane iar acolo spaţiul este mai generos. De altfel şi Organizaţia municipală ar putea să îşi  desfăşoare şedinţele şi acolo, dar şi la sediul pe care îl au în partea de Nord a municipiului.

“ Chiar astăzi am şi aflat de la colegii noştri şi ne-am bucurat că între cele două birouri vechi de la municipiu există o comunicare şi se lucrează foarte serios, ei au avut deja întâlniri reunite şi ăsta e un semn foarte bun. Am stabilit, de asemenea, ca de săptămâna viitoare să ducem la bun acord ceea ce se întâmplă în Giurgiu cu hotărârea adoptată la nivel national , şi anume să începem constituirea comitetelor executive locale, ceea ce nu va fi foarte uşor”, aprecia Raluca Surdu convinsă că numai printr-o muncă serioasă, susţinută şi asiduă se va reuşi ca în două trei luni de zile să se finalizeze procesul de armonizare a vechilor organizaţii.

Cei doi copreşedinţi s-au referit şi la ultimul sondaj de opinie, care plasează PNL pe primul lor ]n preferinţele electoratului, cu un scor de peste 40%.

La ultimul sondaj de opinie, PNL este cotat la peste 44 % , faţă de PSD care a scazut la 37, iată ca avem 7 procente peste PSD. Asta ne obligă foarte mult. Acest scor se datorează şi preşedinteluiîn exerciţiu. Pe noi ne obligă  să câştigăm alegerile de anul viitor . Şi o să le câştigăm cu ajutorul echipei actuale a noului PNL”, declara încrezător în şansele PNL, Gheorghe Ştefan.

“Suntem cu siguranţă pe un trend politic care ne asigură nouă speranţa certă că, în 2016, vom avea un rezultat foarte bun. Am convingerea că acest scor din sondaj se datorează  bineînţeles muncii de partid, prestanţei şi prestaţiei preşedintelui Klaus Iohannis, omul pe care noi l-am susţinut şi am crezut în el, iar cetăţenii României l-au votat. În esenţă trebuie să dovedim că suntem demni de acest scor”, opina Raluca Surdu. Aceasta crede că , la nivel judeţean, PNL poate obţine un rezultat bun la alegerile din 2016, doar prin muncă susţinută.

Şi cum la nivel naţional urmează a se lansa programul de guvernare, Raluca Surdu a declarat că “Noi ne dorim ca şi în Giurgiu să avem un program de guvernare locală, care să răspundă clar nevoilor cetăţenilor judeţului Giurgiu, mergând de la nivelul municipiului unde cerinţele sunt altele şi până la fiecare localitate din judeţ, unde oamenii au alte aşteptări. Oamenii s-au săturat să fie păcăliţi! Noi trebuie să demonstrăm că un alt fel de a face politică operează şi în Partidul Naţional Liberal. Pentru că preşedintele României este cel care a venit şi a demonstrat că un altfel de om decât cel cu care ei s-au obişnuit câştigă alegerile”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

4 comentarii

ioana 27 februarie 2015 at 8:52

toate-s vechi si noua toate!n-ati inteles nimic!

Răspunde
ella 27 februarie 2015 at 20:24

… si marmota invelea ciocolata… nici ei nu cred ce zic acolo, asa ca lasati-ne!

Răspunde
gigi 3 martie 2015 at 20:25

Da o armonizare perfecta cu colegii din PDL care au taiat salarii, pensii….despre ce vorbim!

Răspunde
gigi 3 martie 2015 at 20:29

A castigat Johannis dar nu confundati cu castigul vostru!In locul lui Johannis poate fi oricine, important este sa lucreze bine guvernul iar acesta chiar lucreaza bine, retul e CAN-CAN …….Alina Gotghiu, VAsile Blaga, Catalin Predoiu…etc.

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!