Actualitate

"Singura propunere de premier pe care am primit-o este Ludovic Orban și, în consecință, l-am desemnat pentru poziția de Prim-ministru al Guvernului"

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: „În situația specială generată de apariția coronavirusului, am făcut astăzi consultări cu partidele parlamentare prin teleconferință. Toate abordările politicienilor cu care am discutat au fost consistente, mature și constructive și toată lumea a înțeles că suntem într-o situație de criză, în care nu este loc de răfuieli politice, ci este nevoie de soluții, și asta foarte urgent.
Avem, în momentul de față, un guvern în funcțiune, Guvernul Ludovic Orban, care a lucrat foarte serios și foarte bine, indiferent dacă a lucrat cu puteri depline sau interimar. Am luat împreună cu acest Guvern măsurile cele mai potrivite, la timpul potrivit. Este imposibil de imaginat ca, în timpul acestei lupte, unde noi formăm o echipă serioasă, să schimbăm totul peste noapte, fiindcă atunci nimic n-ar mai funcționa.
Singura propunere de premier pe care am primit-o este Ludovic Orban și, în consecință, l-am desemnat pentru poziția de Prim-ministru al Guvernului. Am promisiuni de la toate partidele politice că se vor implica în Parlament pentru a trece cu mare celeritate prin toate procedurile parlamentare, în așa fel încât în foarte scurt timp, posibil deja mâine, să avem votul de învestire a Guvernului Orban, un vot care se va da în condiții foarte speciale. Mă aștept, de la toate partidele, de la toți politicienii responsabili din Parlamentul României să fie parte a acestui efort comun de rezolvare a situației, de finalizare a acestei crize politice, în așa fel încât să putem să ne concentrăm sută la sută pe combaterea infecțiilor cu coronavirus”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!