Actualitate

Situație nu tocmai roz în județ, după primele ore de Cod Portocaliu de viscol! Trei drumuri județene și 11 comunale sunt blocate

viscol_86083000Update ora 18,00
Situaţia drumurilor:
1. Restricționate pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone:
– DN 5B Giurgiu-Ghimpaţi
– DN 41 Plopşoru – Greaca
2. Drumuri blocate:
Drumuri judeţene:
– DJ 506 Toporu – Răzmireşti
– DJ 412 B Sterea – Neajlov
– DJ 603 Uzunu – Ianculeşti
Drumuri comunale:
– DC 89 Greaca – Puţu Greci pe o distanţă de 3,5 km
– DC 138 Făcău – Coteni pe o distanţă de 3,7 km
– DC 139 Făcău – Gorneni
– DC 111 Răsuceni – Carapancea – Prunaru
– DC 24 Răsuceni – Satu Nou
– DC 23 Toporu – Tomuleşti
– DC 143 A Săbăreni – Bâcu
– DC 145 Greaca – Zboiu
– DC 147 Bâcu – Ghionea
– DC 89 Greaca – Puţu Greci
– DC 54 Trestieni – limită judeţ Dâmboviţa
Pe toate drumurile din judeţ se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant. Primarii intervin atât pe drumurile din localităţi, cât şi pe cele judeţene sau naţionale, dacă situaţia o impune, pentru menţinerea stării de viabilitate a căilor de comunicaţii rutiere.
Nu sunt localităţi fără energie electrică.
Ca măsură preventivă, circulaţia feroviară pentru cursele interne pe ruta Giurgiu-Videle a fost închisă.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu a aprobat, pentru data de 30.01.2014, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ din judeţul Giurgiu, cu excepţia grădiniţelor cu program prelungit.
De la instituirea codului portocaliu, din Dispeceratul integrat au fost coordonate echipajele ISU/SAJ în 51 de cazuri, deosebite fiind cele ale unui copil de 4 ani din localitatea Grădiştea, care prezenta arsuri pe membrele inferioare – preluat de SMURD Colibaşi şi transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din municipiul Bucureşţi şi al unei femei însărcinate domiciliată comuna Prundu care a fost transportată de echipajul SAJ la Spitalul de Urgenţă Judeţean Giurgiu.
Echipajele de intervenţie din judeţ acţionează integrat pentru salvarea vieţii oamenilor, dovadă fiind cazul unui pacient cu traumatism/ fractură din satul Falaştoaca, comuna Comana, către care s-a deplasat autospeciala ISU Giurgiu dislocată în comuna Călugăreni l-a preluat, transportat şi predat echipajului SAJ care a asteaptat în comuna Adunaţii Copăceni.
La orele prânzului, situația prezentată de Comitetul Județean pentru Sitații de Urgență se prezintă astfel:
Drumuri:
1. Restricționate pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone: – DN 5B Giurgiu-Ghimpaţi
2. Drumuri blocate: Drumuri judeţene: – DJ 503A Onceşti – Izvoarele – Răsuceni – DJ 503 Toporu – Drăgăneşti Vlaşca – DJ 506 Toporu – Răzmireşti – DJ 412 B Sterea – Neajlov Drumuri comunale: – DC 89 Greaca – Puţu Greci pe o distanţă de 3,5 km – DC 138 Făcău – Coteni pe o distanţă de 3,7 km – DC 139 Făcău – Gorneni – DC 111 Răsuceni – Carapancea – Prunaru – DC 24 Răsuceni – Satu Nou – DC 23 Toporu – Tomuleşti – DC 143 A Săbăreni – Bâcu.
Pe toate drumurile din judeţ se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant. Primarii intervin atât pe drumurile din localităţi, cât şi pe cele judeţene sau naţionale, dacă situaţia o impune, pentru menţinerea stării de viabilitate a căilor de comunicaţii rutiere.
De asemenea, se poate vorbi și de localităţi total sau parţial afectate din punct de vedere al energiei electrice: Buturugeni, Poşta.
Ca măsură preventivă, circulaţia feroviară pentru traficul intern pe ruta Giurgiu-Videle a fost închisă.
De la instituirea codului portocaliu, din Dispeceratul integrat au fost coordonate echipajele ISU/SAJ în 22 de cazuri. La Centrul de primire de la Giurgiu Nord sunt 12 persoane, din care numai 2 adăpostite din cauza condiţiilor meteorologice. Situaţia este în dinamică, dar nu sunt cazuri deosebite care să depăşească posibilităţile de intervenţie ale autorităţilor.
O.C.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!