Actualitate

"Solidaritatea Sanitara", un sindicat aplecat spre nevoile membrilor

Principalele solicitări ale Federației „Solidaritatea Sanitară” în cadrul negocierilor pe tema elaborării Regulamentului de sporuri, purtate astăzi 13 februarie 2018 cu dna Ministru Sorina Pintea.
Analiza proiectului de Regulament de sporuri transmis de Ministerul Sănătății a evidențiat următoarele aspecte:
– Având în vedere faptul că proiectul Regulamentului de sporuri este în mare măsură rezultatul propunerilor noastre anterioare și al negocierilor purtate anul trecut, apreciem forma de bază a acestuia, considerând că sunt necesare puține modificări/completări. Propunerile de completare transmise de Federația „Solidaritatea Sanitară”, pot fi găsite aici: http://www.solidaritatea-sanitara.ro/attachments/article/20979/Adresa_MS_Propuneri_FSSR_Regulament_Sporuri_V_12_02_2018.pdf, ele constituind mandatul cu care reprezentații organizației sunt prezenți la aceste negocieri.
– Anexa nr. 10 la Regulamentul de sporuri, prin intermediul căreia se intenționează reglementarea situației sporurilor în anul 2018, ridică o serie de probleme. Federația „Solidaritatea Sanitară” a înaintat Ministerului Sănătății o analiză a efectelor pe care această anexă le are asupra creșterii salariilor brute, aceasta putând fi găsită aici: http://www.solidaritatea-sanitara.ro/attachments/article/20979/Analiza_Anexa_10_Regulament.pdf. Negocierile/Dezbaterile tehnice pe această anexă vor continua.
Deși Anexa nr. 10 este o dovadă a încercărilor lăudabile ale Ministerului Sănătății de a rezolva problema scăderii salariilor brute, respectiv a veniturilor nete, pentru unele categorii de salariați, deoarece problemele au fost generate de construcția greșită a legii nr. 153/2017 nu toate își pot găsi rezolvarea pe această cale. Această analiză demonstrează, odată în plus, necesitatea unor corecții semnificative la legea nr. 153/2017 pentru un număr mare de categorii profesionale din sănătate.
Pentru corecta informare privind natura problemelor și soluțiile posibile recomandăm lectura atentă a documentelor anexate/la care facem trimitere.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!