La zi

Stephen Hawking susţine dreptul la sinuciderea asistată

60433965Celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking, în opinia multora, cel mai deştept om de pe pământ, susţine dreptul persoanelor suferinde în stadiu terminal de a putea alege să se sinucidă şi să aibă posibilitatea să fie asistate în acest proces.

Hawking, care se deplasează cu un scaun cu rotile, a fost diagnosticat cu o maladie neuronală degenerativă pe când avea 21 de ani. Deşi la vremea respectivă i s-au mai dat doar 2-3 ani de viaţă, Stephen Hawking a ajuns astăzi la 71 de ani şi este cunoscut şi apreciat în întreaga lume pentru lucrările sale privind găurile negre din univers, dar mai ales pentru best-seller-ul ”Scurta istorie a timpului”.

Pe moment, sinuciderea asistată este ilegală în Marea Britanie, dar problematica persoanelor a căror viaţă devine de nesuportat, face obiectul unor dezbateri ample în multe state occidentale.

Doar în Elveţia şi câteva state americane există deocamdată legislaţii care permit eutanasierea şi sinuciderea asistată. Avocaţii acestei cauze susţin că persoanele aflate într-un atare stadiu ultimativ trebuie să aibă dreptul de a alege să moară cu demnitate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!