Actualitate

Taxa de pod va scădea pentru turisme la 3 euro din 15 septembrie

giurgiu-ruse-publimedia-octav-ganeaŞoferii care au vrut să treacă în acest week-end Podul Prieteniei şi se bucurau că taxa va fi mai mică, s-au înşelat. Încă de vineri, cei de la Ministerul Transporturilor anunţau că, printr-un ordin, a fost amânată data la care darea respectivă va fi redusă la jumătate pentru turisme.

Aşadar, deşi conform unei ordonanţe de urgenţă, taxa de trecere a Podului Prieteniei ar fi trebuit să ajungă la 3 euro de la 6- de la 1 septembrie, un ordin al ministrului Transporturilor venit pe 30 august a schimbat situaţia.

Aşadar, reducerea taxei de tranzit va fi aplicată doar pentru turisme. 6 euro vor plăti în continuare maşinile cu masa mai mică sau egală cu 3,5 tone dar care efectuează transport de persoane. 12 euro vor plăti cei care conduc maşini cu mai mult de 9 locuri sau cu 23, dar şi şoferii maşinilor cu masa mai mare de 3,5 şi mai mică de 7,5 tone.

Taxa de pod de 18 euro se va menţine în cazul autovehiculelor cu masa mai mare sau egală cu 7,5 tone şi până în 12 de tone.

25 de euro rămâne taxa pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 locuri, dar si pentru atuovehiculele cu masa peste 12 tone şi cu maximum 3 axe.

În plus, vor plăti 37 de euro cei care conduc maşini cu masa mai mare sau egală ccu 12 tone şi cu minimum 4 axe.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!