Actualitate

Textile şi parfumuri susceptibile a fi contrafăcute, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

           Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit peste 1.000 de articole textile și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care trei cetățeni au încercat să le introducă ilegal în țară.

În cursul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere, au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, ocazie cu care au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul bagaje si al  roții de rezervă din două autocare, precum și în portbagajul unui autoturism, cantitatea totală de 1.036articole textile și parfumuri,bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute  fără documente de proveniență.

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că posesorii bunurilor sunt doi  cetățeni români și un cetățean turc, cu vârste cuprinse între 32 și 54 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să le comercializeze, să le ofere cadou rudelor, nu dețineau documente de proveniență pentru acestea și nu aveau cunoştinţă despre faptul că sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 217.150 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!