Actualitate Economic La zi Social

Sărbătoare în Piaţa Centrală: "Ziua natională a produselor agroalimentare româneşti"

  • Ziua de 10 octombrie a fost declarată prin lege, în 2017, Ziua națională a produselor agroalimentare românești
  • La Giurgiu, miercuri, de la ora 10,00, se dă startul evenimentului organizat de Directia agricolă şi Primăria municipiului, pentru al doilea an

Giurgiuvenii vor marca pentru al doilea an „Ziua natională a produselor agroalimentare româneşti” (consfintită prin Legea nr. 168/2017). Aceasta va fi sărbătorită în 10 decembrie 2018 de Directia pentru Agricultură Judeteană, în colaborare cu Primăria Giurgiu. Prin organizarea acestui eveniment se urmăreşte îmbunătătirea statutului producătorilor români, în vederea promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigarea încrederii consumatorului.
Evenimentul – Toamna giurgiuveană – va avea loc în Piata Centrală, pe data de 10 octombrie 2018, începând cu ora 10,00, piată în care se va organiza un spatiu destinat operatorilor şi producătorilor din sectorul agricol, în vederea expunerii spre comercializare a produselor agroalimentare obtinute în gospodării.
„În scopul încurajării consumului de produse agroalimentare și tradiționale, ziua de 10 octombrie este dedicată prin excelența promovării produselor agroalimentare romanești și producătorului român, menținător al obiceiurilor locale, al portului popular și al deprinderilor păstrate din vechime, consacrate prin tradiție.  Evenimentul,  organizat pe  10 octombrie, reprezintă mijlocirea întâlnirii dintre producator și consumator, în scopul promovării produselor romanești, a păstrării tradiției și obiceiurilor străvechi dar și a întoarcerii consumatorului către ceea ce ne caracterizează în materie de gastronomie românească. În plus, este foarte importantă, cultivarea gustului tuturor consumatorilor, indiferent de vârstă, pentru ceea ce este românesc, fie că ne referim la calitatea produselor agroalimentare și tradiționale fie la frumusețea portului și dansului popular.  Ne dorim să fie un eveniment important pentru cetătean”, a precizat directorul DAJ Giurgiu, Petra Ochişor.
Aşadar, miercuri, la Giurgiu, localnicii vor petrece momente inedite, savurând şi achizitionand produse autentice româneşti, cum ar fi legume, fructe, murături, zacuscă, miere, produse de cofetărie şi patiserie, lactate şi nu numai.

*  *  *

Potrivit Legii nr. 168/2017, prin produs agroalimentar românesc se înţelege produsul obţinut pe teritoriul naţional din materii prime de bază provenite în proporţie de 100% din fermele din România şi care are inscripţionat pe etichetă drapelul ţării noastre.
Actul normativ citat prevede că Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti poate fi organizată de autorităţile publice centrale şi locale şi de celelalte instituţii ale statului, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice. Se pot organiza programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social sau ştiinţific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!