La zi

Valoarea Gazprom, sub 100 de miliarde

Grupului rus Gazprom i-a scăzut valoarea de piaţă sub 100 de miliarde de dolari pentru prima dată de la jumătatea anului 2009 încoace. Toate acestea din cauza temerilor din piaţă că gigantul producător de gaze naturale este manageriat greşit.

Certificatele la depozitar prin care sunt tranzacţionate acţiunile Gazprom în SUA au scăzut cu 2,9% la New York în ultima şedinţă bursieră, adică până la 8,25 dolari, reducând valoarea de piaţă a companiei la 97,7 miliarde dolari.

Pe de altă parte, la Moscova, titlurile Gazprom se tranzacţionează la minimul ultimilor patru ani, după ce au scăzut zilele trecute cu 1,5%. Gazprom a pierdut aproximativ o treime din valoarea de piaţă în ultimul an din cauza creşterii cheltuielilor, scăderii profitului şi înrăutăţirii perspectivelor privind dividendele, factori care descurajează investitorii.

În altă ordine de idei, este de amintit că valoarea de piaţă a Grazprom pe bursa de la New York a atins recordul în luna mai a anului 2008, când a ajuns la 369 miliarde de dolari.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!