Actualitate

Vesti de la frontiera

Peste 23.250 kg de materiale pirotehnice descoperite la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit cantitatea totală de 23.255,5 kg articole pirotehnice, pe care un cetăţean bulgar a încercat să le introducă în țară fără să respecte prevederile legale privind transportul.

În data de 25.07.2020, în jurul orei 13:00, la punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion marca Iveco, cetățeanul bulgar A.T., în vârstă de 30 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mai multe tipuri de articole pirotehnice din Bulgaria pentru o societate comercială din România.

Cu ocazia controlului de frontieră s-a constatat că transportul nu este însoțit de un artificier sau pirotehnist autorizat conform legii.

 Faţă de cele constatate, persoana  în cauză a declarat că este angajatul firmei de transport și nu avea cunoștință de obligativitatea prezenței unei persoane autorizate pentru însoțirea transportului.

Bunurile, în valoare de 100.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către ofițerii din cadrul S.A.E.S.P. Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explosive, iar persoanei i s-a permis continuarea călătoriei.

3.060 pachete cu țigări descoperite la P.T.F. Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Dolj – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit, 3.060  pachete cu ţigări, pe care patru cetăţeni bulgari au încercat să le introducă ilegal în ţară.

În ultimele 72 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile fiind selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă și nedeclarată, cantitatea totală de 3.060 pachete cu ţigări, pe care patru cetăţeni bulgari au încercat să le introducă ilegal în ţară.

La cercetări, persoanele în cauză  au declarat că au cumpărat țigările din Bulgaria și urmau să le transporte în state din vestul Europei, pentru a le comercializa.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 61.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000  țigări, faptă prevăzută articolul 452 litera h, din Legea 227/2015.

Imaginile pot fi accesate pe site-ul: www.politiadefrontiera.ro

                                                                     Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

                                

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!