Actualitate

Voiculescu, 10 ani cu executare!

dan-voiculescu

Dan Voiculescu a aflat vineri, 8 august, verdictul final în dosarul privatizării ICA. Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, definitivă şi executorie, a fost de 10 ani închisoare cu executare, pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod Penal.

Verdictul a fost dat în şedinţă publică, întemeietorul Partidului Umanist şi al Concernului Media Intact fiind condamnat pentru spălare de bani în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare.

Bref, anchetatorii au susţinut că Dan Voiculescu a profitat de poziţia de lider de partid pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al ICA la un preţ mult mai mic decât cel de pe piaţă. Procurorii susţin că 3,6 hectare de teren şi un hectar de construcţii în Băneasa au fost cumpărate de omul de afaceri la un preţ de aproape 80 de ori mai mic decât cel real, prejudiciul către stat fiind de aproximativ 60 de milioane de euro.

Prin subevaluarea cu intenţie a terenurilor, construcţiilor şi a titlurilor de participare şi prin falsificarea documentaţiei, acest pachet de acţiuni a fost achiziţionat cu 104.730 de euro, când în fapt, valoarea reală era de 7.900.929 euro, se mai specifică în rechizitoriul procurorilor.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!