Actualitate

Vom intra în zona euro când vom avea o autostradă care să străbată Carpaţii

isarescu

Miercuri, 6 august, Mugur Isărescu a avut o intervenţie într-o conferinţă de presă care a frapat oarecum, ştiindu-se că guvernatorul BNR pozează – cel puţin – într-un model de diplomaţie.

Isărescu a transmis, în fapt, guvernului, cât se poate de tranşant, că situaţia nu este deloc roz şi că amânarea reformelor va avea serioase consecinţe nu doar asupra credibilităţii sau a inflaţiei, dar ne-ar putea îndepărta pe termen nedefinit de trecerea la moneda unică.

”Incertitudinile din anii electorali privind implementarea reformelor structurale conform calendarelor stabilite de FMI şi Comisia Europeană prezintă riscul de a creşte inflaţia. România a îndeplinit în ultimele luni şi ultimul criteriu necesar şi pretins de către mai marii de la Maastricht, dar amânarea şi tergiversarea reformelor veritabile ne dezavantajează net şi ne poate priva de intrarea în lumea civilizată. M-a întrebat cineva când vom intra în zona euro. I-am spus că atunci când vom avea o autostradă care să străbată Carpaţii. Atunci vom intra”, a declarat Mugur Isărescu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!