Actualitate

Week-end plin pentru politisti

CERCETAT DE POLIȚIȘTI PENTRU NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat de 80 de ani, din comuna Gogoșari, județul Giurgiu, care deținea o armă de vânătoare cu alice, cal. 12 mm, în baza unui permis de armă eliberat la data de 19.07.2000, de către I.P.J. Giurgiu.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că documentul este expirat, persoana neîndeplinindu-și obligația de a depune arma la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea documentului.

Ca urmare a celor constatate, arma a fost ridicată de către organele de poliție în vederea continuării cercetărilor.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și munițiilor – nedepunerea armei și a munițiilor la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la data expirării permisului de armă.

DOSARE PENALE ÎNTOCMITE PENTRU SĂVÂRȘIREA UNOR INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

La data de 3 mai a.c., ora 23.20, un tânăr de 23 de ani, din orașul Bolintin-Vale, a fost depistat de polițiștii giurgiuveni, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatului etilotest Drager, care a indicat valoarea de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

  •  

În ziua de 3 mai a.c., ora 18.50, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Băneasa, au depistat un bărbat de 53 de ani, din comuna Prundu, județul Giurgiu, în timp ce conducea cu un utilaj agricol, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, care a indicat valoarea de 1,47mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând deplasarea la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

  •  

La data de 3 mai a.c., ora 21.25, polițiștii Secției nr.1 Călugăreni în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiunilor de serviciu, au depistat pe raza comunei Călugăreni, pe D.J. 411, un autoturism intrat într-un șanț, prezentând mai multe avarii.

Cu ocazia verificărilor efectuate a fost identificat conducătorul autoturismului, ca fiind un bărbat de 62 de ani, din comuna Călugăreni, județul Giurgiu care a declarat faptul că în ziua de 03.05.2020, în jurul orei 21.00, în timp ce conducea autoturismul pe D.J. 411, în localitatea Călugăreni, a pierdut controlul vehiculului într-o curbă, intrând într-un șanț și ulterior într-un stâlp.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest Drager, care a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

  •  

Tot în ziua de 3 mai a.c., un bărbat de 41 de ani, din comuna Oinacu, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Oinacu, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul autoturismului și a intrat în coliziune cu un utilaj agricol, ulterior fiind proiectat într-o anexă gospodărească.

În urma evenimentului rutier, conducătorul autoturismului a părăsit locul producerii accidentului, acesta fiind găsit ulterior pe raza localității Oinacu.

De asemenea, bărbatul în cauză a refuzat testarea cu aparatul etilotest, cât și recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din accident a rezultat rănirea  unui bărbat de 58 de ani, din comuna Oinacu, județul Giurgiu, pasager al autoturismului, care a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție și refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!