Actualitate

Zi plina pentru politisti

ACŢIUNI PENTRU REDUCEREA CAUZELOR GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE ÎN MEDIUL RURAL
 56 de sancțiuni contravenționale constatate, un set plăcuțe înmatriculare și un certificat de înmatriculare reținute este rezultatul activităților desfășurate de polițiștii giurgiuveni pentru reducerea riscului rutier în mediul rural.
Luni, 27 august a.c., polițiștii din cadrul structurilor de poliție rutieră și ordine publică de la I.P.J. Giurgiu au acționat în sistem integrat, pe principalele drumuri naționale și județene, în localitățile Comana, Gostinari, Bolintin Deal și Malu Spart, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora, cauzate de încălcarea de către conducătorii de vehicule a normelor privind circulația pe drumurile publice precum și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică.
Cu ocazia activităților desfășurate au fost controlate 93 de autovehicule, legitimate 74 de persoane, constatate și aplicate 56 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 13.460 lei, fiind reținute un set plăcuțe înmatriculare și un certificat de înmatriculare.
ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE A INFRACȚIUNILOR ÎN LOCALITĂȚILE ROATA DE JOS ȘI CREVEDIA MARE
Polițiștii giurgiuveni continuă activitățile de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de violență în familie și a infracțiunilor de înșelăciune în localitățile rurale din județul Giurgiu.
Luni, 27 august a.c., polițiștii din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat activități de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, a infracțiunilor de lovire sau alte violențe, a infracțiunilor de violență în familie și a infracțiunilor de înșelăciune în localitățile Roata de Jos, Crevedia Mare, județul Giurgiu.
In cadrul acțiunii au fost purtate discuții cu localnicii din cele două localități despre importanța manifestării unei atitudini de protejare a propriilor bunuri din gospodării și adaptarea măsurilor de siguranță la tipul de locuință în vederea reducerii riscului de victimizare.
Totodată, cetățenilor le-au fost prezentate și cele mai uzitate moduri de operare folosite de către infractori în cazul infracțiunilor de înșelăciune ( metoda accidentul, metoda  câștigării unui premiu, metoda, metoda împrietenirea, etc.), oferindu-se pliante cu recomandări informativ-preventive și transmise modalități de evitare a infracțiunilor de înșelăciune. Pentru a nu deveni ținta hoților, polițiștii le-au făcut recomandări informativ – preventive cetățenilor să nu permită accesul în locuință celor care vin să prezinte diverse „promoții, campanii în scop caritabil” sau celor care pretind că reprezintă diverse instituții, dar nu se pot legitima.
De asemenea, au fost purtate discuții pe tema evitării conflictelor, atât în mediul social cât și în mediul familial, punându-se accent pe evitarea comportamentelor violente și a limbajului agresiv.
Activitățile de prevenire a criminalității vor continua atât în mediul rural, cât și în mediul urban din județul Giurgiu.
ACCIDENT RUTIER UȘOR PRODUS DIN CAUZA NEPĂSTRĂRII DISTANȚEI REGULAMENTARE
Trei persoane au fost rănite ușor după ce un conducătorul unui autoturism a intrat în coliziune cu un vehicul cu tracțiune animală, pe fondul nepăstrării distanței regulamentare față de acesta.
 Luni, 27 august a.c., în jurul orei 05.45, un bărbat de 47 ani, din orașul Boldești-Scăieni, județul Prahova, în timp ce conducea un  autoturism pe Drumul Național 41, în afara localității Prundu, nu a păstrat o distanță regulamentar față de un vehicul cu tracțiune animală care circula în fața sa și a intrat în coliziune cu acesta.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului vehiculului cu tracțiune animală, de 65 ani, din comuna Prundu,  a unei femei de 66 ani, din comuna Prundu, pasager în vehiculul cu tracțiune animală și a altei femei de 43 ani, din municipiul Giurgiu, de 43 ani, ocupant al autoturismului.
Cele trei victime au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Ambii conducători au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătorului autoturismului, iar 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul conducătorului vehiculului cu tracțiune animală și a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
ACȚIUNI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII GIURGIUVENI
În ultimele 24 de ore, polițiștii giurgiuveni au intervenit la peste 84 de evenimente și au fost aplicate peste 308 sancțiuni contravenționale.
Pentru siguranța cetățenilor, polițiștii giurgiuveni au intervenit la peste 84 de evenimente dintre care 69 au fost sesizate prin SNUAU 112.
De asemenea, în urma neregulile constatate, polițiștii au aplicat 308 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare depășește 127.355 lei.
Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii giurgiuveni au desfășurat activități în urma cărora au aplicat 283 de sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre care 81 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 200 pentru alte abateri la regimul rutier.
Ca măsura complementară, polițiștii au reținut 16 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare auto.
Poliția Giurgiuveană acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității și, totodată, este pregătită să intervină atunci când situația o impune.
BUNURI CONFISCATE DE POLIȚIȘTI GIURGIUVENI
224 de articole vestimentare în valoare de 22.400 lei au fost identificate și indisponibilizate, toate purtând diferite mărci protejate, susceptibile de a fi contrafăcute.
Luni, 27 august a.c., polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au organizat și executat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii operațiunilor ilicite cu produse susceptibile a fi contrafăcute, ocazie cu care au efectuat  un control economic la punctul de lucru al unei societăți comerciale, situat în municipiul Giurgiu.
În urma controlului au fost identificate la vânzare un număr de 224 articole vestimentare în valoare de aproximativ 22.400 lei, ce poartă însemnele unor mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute, pentru care reprezentantul societății nu a putut prezenta documente justificative de proveniență.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal în care se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!