La zi Social

Zile pline pentru pompierii giurgiuveni!

Au fost zile pline pentru pompierii giurgiuveni! În perioada 17.02.2017 – 20.02.2017, subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Giurgiu au intervenit la 32 situații de urgență, astfel:
– 29 intervenții ale Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În cazul intervenţiilor SMURD cele mai frecvente simptome prezentate de pacienți au fost: hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme.
1 intervenție pentru asigurarea măsurilor PSI în urma producerii unui accident rutier-  localitatea Buda;
1 intervenție pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de materiale plastice – municipiul Giurgiu;
1 intervenție – sprijin SAJ – municipiul Giurgiu;
1 misiune asigurare măsuri PSI meci de fotbal pe Stadionul Marin Anastasovici – municipiul Giurgiu.
În data de 17.02.2017, ora 16:36, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în localitatea Buda, la un accident rutier, pentru asigurarea măsurilor PSI și sablarea carosabilului. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești. În urma coliziunii a rezultat avarierea celor patru autovehicule implicate în accident.
În data de 17.02.2017, ora 17:42, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru stingerea unui incendiu de materiale plastice. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars 300 kg de materiale plastice. Cauza probabilă a incendiului: jarul căzut pe materialele plastice.
În data de 19.02.2017, ora 01:47, I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru asistența unei persoane de sex masculin. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Echipajul a intervenit pentru transportul bărbatului de la locuința acesteia la echipajul SAJ.
În perioada 17-19.02.2017, echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat nouă misiuni de patrulare, identificare, preluare și transport a persoanelor fără adăpost. Pe timpul desfășurării acestei activități nu au fost găsite persoane care să necesite îngrijire medicală sau transport la spital.
De asemenea, echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat 23 recunoașteri având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!