Actualitate ORDINE PUBLICA Politic Social

Ziua Armatei Române, sărbătorită la Giurgiu. Ceremonial militar și depuneri de coroane, la Cimitirul Smarda

Cinste eroilor neamului ! Nu putem vorbi despre Romania fara a aminti sacrificiul ostasilor romani. Respect Armatei Romane !
Pe data de 25 octombrie este celebrată ziua celor care au ales să slujească țara și să îmbrace uniforma militară. De asemenea, este și ziua în care pentru eroii neamului românesc, care au luptat pe front și au căzut la datorie se oficiază o slujbă religioasă pentru pomenirea lor. Este Ziua Armatei Române!
Începând cu ora 10,00, militari, reprezentanţii MAI, autorităţile locale alături de cetăţeni s-au adunat joi, 25 octombrie, in cimitirul Smarda din municipiu, pentru a aduce un omagiu ostaşilior care şi-au pierdut viaţa în razboi, dar şi pentru a sărbătorii militarii activi, în rezervă sau în retragere.
Ceremonialul a început cu primirea invitaților, ocuparea locului în dispozitiv, intonarea Imnului Naţional, după care a avut loc un serviciu religios.
Nu au lipsit alocuțiunile cu privire la semnificația Zilei Armatei Române: prefectul Adriana Putaru prezentand mesajul premierului.
Un moment emoţionant a fost depunerea coroanelor de flori din partea instituţiilor.
Manifestările s-au încheiat cu defilarea detaşamentului de onoare si  plutoanelor de jandarmi, pompieri si politisti locali, in aplauzele asistentei si acordurile fanfarei Centrului cultural local.
M. Mitroi

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!