La zi

21 septembrie, Ziua Păcii

Ziua-PaciiÎn fiecare an, pe data de 21 septembrie este sărbătorită în toată lumea, Ziua Păcii, zi celebrată de mai multe naţiuni, organizaţii politice şi militare. Cu ocazia acestei zile, Organizaţia Naţiunilor Unite întreprinde numeroase activităţi destinate menţinerii păcii in lume.  Astfel, de ziua Ziua Păcii se doreşte încetarea ostilităţilor şi a violenţei.

Încă din 1982, Ziua mondială a păcii se sărbatoreşte în fiecare an pe data de 21 septembrie. Adunarea Generală a Naţiunilor a Unite a hotărât această dată pentru a fi aniversată,
an de an, în deschiderea sesiunilor din luna septembrie, fiind dedicată consolidării idealurilor de pace, atât în interiorul naţiunilor şi popoarelor, cât şi între ele.  Această zi este dedicată păcii şi în special absenţei războiului, dar şi a violenţei.

Ziua păcii este celebrată în fiecare an de mai multe naţiuni, organizaţii politice, militare, dar si de oameni simpli.

Tema din acest an, aleasa de ONU, care marchează Ziua pacii se numeşte „Parteneriate pentru Pace-Demnitate pentru toţi”.  Aceasta işi propune să evidenţieze importanţa tuturor segmentelor societăţii si a necesităţilor de a conlucra în depunerea eforturilor pentru a menţine pacea.

ONU invită toate naţiunile si oamenii să facă un gest de onoare, în aceasta zi. Aşadar se doreşte încetarea osilităţilor pe tot parcursul zilei şi astfel, prin educaţie şi sensibilizarea opiniei publice cu privire la aspecte legate de pace.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!