Actualitate

26 IUNIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ ÎMPOTRIVA CONSUMULUI ŞI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI

 Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în calitatea sa de coordonator naţional al politicilor publice din domeniul reducerii cererii si ofertei de droguri, organizează în data de 26 iunie 2018 o serie de activităţi specifice, de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.
Începând din 1987, în fiecare an, în data de 26 iunie, la nivelul tuturor ţărilor membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) se marchează Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, ca expresie a determinării ONU de a consolida acţiunile şi cooperarea la nivelul statelor membre, pentru atingerea obiectivului de a avea o societate internaţională fără consum abuziv de droguri.
Tema UNODC pentru Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri de anul acesta are ca mesaj: „Întâi ASCULTĂ! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă”, mesaj care a fost promovat începând cu anul 2016 și care se adresează în principiu părinților, lucrătorilor din domeniul social, medical și profesorilor, având în prim plan promovarea ascultării și implicării active în viața copiilor și adolescenților.
Pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Giurgiu organizează o serie de activităţi subsumate campaniei naţionale de prevenire a consumului de canabis #PotAltfel, campanie implementată la nivelul judeţului Giurgiu începând cu luna septembrie 2017 şi care are ca obiectiv general dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă, precum şi promovarea unor modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber, ca alternativă la consumul de droguri, la nivelul populaţiei generale, cu accent pe populaţia şcolară (15-24 de ani).
            La activităţile implementate de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu în data de 26 iunie 2018, vor participa specialişti din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu.
 
***
Implementarea Campaniei de prevenire a consumului de canabis #PotAltfel la nivelul judeţului Giurgiu, în date statistice:

  • Perioada de implementare: septembrie 2017-iunie 2018;
  • Număr total de activităţi: 53;
  • Beneficiari direcţi: 1707;

-elevi: 1215;
-profesori: 57;
-părinţi şi membri ai comunităţii locale: 435;

  • Beneficiari indirecţi: 3750
  • Număr de materiale de informare distribuite:1755;
  • Număr de prezentări ale spotului campaniei: 53.

 
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu  a desfășurat lunar activități de prevenire a consumului de canabis în instituțiile de învățământ din județul Giurgiu.
În cadrul campaniei s-au derulat activităţi de dezvoltare a unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă, ca alternativă la consumul de droguri, la Colegiul Național „Ion Maiorescu”- Giurgiu, Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”- Giurgiu, Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu”- Bolintin Vale, Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu”- Mihăileşti, Liceul Tehnologic „Ion Barbu”- Giurgiu, Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” Giurgiu, Liceul Teoretic „Tudor Vianu” Giurgiu, Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan” Giurgiu şi Liceul Tehnologic „Udrişte Năsturel”- Hotarele. Au fost prezentate, în cadrul dezbaterilor, riscurile şi efectele consumului de canabis asupra tinerilor. La finalul fiecărei dezbateri s-au desfăşurat concursuri cu premii constând în materiale promoţionale ale Agenţiei Naţionale Antidrog şi au fost distribuite afișe şi flyere cu sloganul #POT ALTFEL!.
În colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Giurgiu s-au desfăşurat  activităţi de promovare a alternativelor de viaţă sănătoasă în zone în care tinerii aleg să-şi petreacă timpul liber, în cadrul cărora au fost prezentate riscurile şi efectele consumului de canabis asupra tinerilor.
 
 
 
 
Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!