Actualitate

Aniversată la 100 de ani!


Născuta în urmă cu 100 de ani, la 1918, odată cu România Mare, Frosa Stoicea din Crevedia Mare a fost sărbătorit în cadrul campaniei desfăşurate de Ministerul Afacerilor Interne, sub egida „O viață cât un Centenar”.
Se spune ca oamenii in uniforma sunt duri, insa, uneori, ei arată sensibilitate si isi fac timp pentru activități de suflet, unice, si de ce nu, chiar cu conotatii istorice.
Marti dupa amiaza,  intr-o zi incarcata de istorie – Ziua Drapelului National , comandații tuturor armelor MAI, din județul Giurgiu, împreuna cu  suprefect Adriana Putaru si Primar Elena Vasilică au mers acasa la Frosa Stoicea, o doamna care a împlinit 100 de ani, pentru a-i aduce însemnele de respect ale MAI, drapelul național, flori si dulciuri, in cadrul campaniei „O Viață Cât Un Centenar”. Campania este dedicată românilor care împlinesc în Anul Centenarului Marii Uniri venerabila vârstă de 100 de ani.
Comisar sef de politie Catalin Tone, colonel Daniel Rusanu, comisar sef Ñicu Raboj si lt. col. Alin Rosu si polițiștii secției 8 politie rurală au îmbrățișat aniversata si i-au urat ani multi cu sănătate.
Activitatea a fost organizata de către Inspectoratul de Politie al Județului Giurgiu.
Mulțumim tutoror celor implicați care au dat dovada de patriotism, omenie, apropiere de comunitate si apartenența la aceste meleaguri. Acțiunea a fost in premiera in județul Giurgiu.
Așadar, Frosa Stoicea din comuna Crevedia Mare a avut parte de o surpriză frumoasă la împlinirea vârstei de 100 de ani, în contextul sărbătoririi in 2018 a Centenarului Marii Uniri.
Având alături familia – copii, nepoți, strănepoți – bunica Frosa a primit cu multă dragoste oaspeții de la Giurgiu, care au adus daruri și gânduri bune, însoțite de urări de LA MULTI ANI!
De altfel, multi copii, vecini, rude, au fost alături de tanti Frosa, curtea acesteia devenind practic neincapatoare.
Deşi puterile au mai lăsat-o, bătrânica spune că singurul secret al longevităţii stă în muncă şi tare şi-ar dori să mai întoarcă timpul în urmă cu măcar douăzeci de ani.
Întâlnirea a fost una emoţionantă şi ne-a reamintit tuturor că e important să ne preţuim bătrânii, să le mulţumim pentru răbdarea pe care au avut-o cu noi şi să încercăm să le trecem cât mai des pragul pentru a le alina bătrâneţea, cu o vorbă bună şi o strângere de mână. Ii uram si noi multă sănătate Frosei Stoicea,  în faţa căreia ne înclinăm cu onoare, ii mulţumim pentru sacrificiile făcute şi pentru lecţiile de viaţă oferite şi suntem bucuroşi că prin aceasta activitate de suflet oaspetii au reusit sa o surprinda placut  în această zi importanta!

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!