Fără categorie

28 ianuarie 2021. Situația privind vaccinarea împotriva Covid 19: 5.009 persoane, atât din cadrul etapei I, cât și din a doua

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, până la data de 27.01.2021 inclusiv, au fost vaccinate 5.009 persoane, atât din cadrul Etapei I, cât și II. Administrarea rapelului a început de ieri, pentru primele cadre medicale vaccinate. Până în prezent, au fost primite de la CNCAV – 5.009 doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19. Nicio doză nu a fost neutilizată (aruncată). Pentru perioada următoare, au fost comandate 1.254 de doze de vaccin Pfizer, cifra reprezentând numărul persoanelor programate în platforma electronică de programare, Se administrează același tip de vaccin și la rapel. La nivelul județului Giurgiu, 462 de persoane programate pentru vaccinare în perioada 28 ianuarie – 11 februarie, care fac parte din Etapa II de vaccinare, respectiv care activează în domenii esențiale, vor fi reprogramate la un interval de 10 zile, conform modificărilor Strategiei Naționale de Vaccinare, care prioritizează persoanele peste 65 de ani și cu boli cronice în cadrul campaniei de vaccinare. Cele 462 de persoane vor fi înștiințate secvențial asupra noii date de programare, sistemul informatic nepermițând ca toate aceste persoane să fie anunțate concomitent, în aceeași zi, asupra modificării datei de programare pentru vaccinare.

Potrivit medicilor coordonatori ai centrelor de vaccinare, in primele 15 minute de la administrarea vaccinului, perioada in care pacientii sunt supravegheati in incinta centrului de vaccinare, nu au fost raportate reacții adverse. Ulterior, la cateva ore dupa administrarea vaccinului, au existat si pacienti care au manifestat reacții adverse usoare (exemplu: durere locală la locul injectarii), menționate de altfel și în prospectul vaccinului.

Foto: Internet

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!