Actualitate

31 de milioane de lei de la Guvern pentru reabilitarea grupurilor sanitare din 375 de şcoli. Noua unitati scolare sunt din judetul Giurgiu

  • Noua școli din județul Giurgiu vor primi bani pentru construcția de toalete: Clejani, Florești-Stoenești, Găujani,Herăști, Stănești și Vedea și Cosoba. Suma alocată acestora este de 1,520 mii lei
  • Ministerul Educației a anunțat că va rezolva, în sfârșit, problema școlilor care au grupuri sanitare în curte, pentru ca elevii să poată beneficia de condiții decente la școală.
  • Un număr de 375 de unități școlare din țară vor fi modernizate prin dotarea cu o toaletă civilizată, în interiorul clădirii în care se desfășoară cursurile. În acest scop, se vor cheltui nu mai puțin de 31 de milioane de lei. Suma este prevăzută în bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru anul curent, în scopul realizării unor lucrări de amenajare a grupurilor sanitare şi asigurarea cu utilităţi a acestora în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Guvernul României a alocat suma de 31,26 milioane lei din transferuri de la bugetul de stat către bugetele locale, prevăzută în bugetul Ministerului Educației și Cercetării pe anul 2020, pentru lucrări de amenajare a grupurilor sanitare și asigurarea cu utilități a acestora, în unitățile de învățământ preuniversitar de stat.  Din această sumă, 17 milioane lei se vor aloca în vederea continuării lucrărilor de amenajare a grupurilor sanitare și asigurării cu utilități a 272 de unități de învățământ preuniversitar, finanțate în anul 2019, dar ale căror lucrări nu au fost finalizate la sfârșitul anului trecut. O sumă de 14,2 milioane lei este destinată finanțării lucrărilor de amenajare a unor grupuri sanitare, precum și asigurării cu utilități a acestora, în 103 unități de învățământ preuniversitar de stat, care nu dispun de grupuri sanitare conforme.
Noua școli din județul Giurgiu vor primi bani pentru construcția de toalete . Este vorba de școli din comunele Clejani, Florești-Stoenești, Găujani,Herăști, Stănești și Vedea și Cosoba. Suma alocată acestora este de 1,520 mii lei.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!