Politic

600 milioane lei vechi amenzi cumulate pentru că nu mai simpatizezi cu PDL!

Mai mulţi oameni din comuna Ghimpati îl acuză pe primarul Constantin Cărăpănceanu, de abuz în serviciu. Asta nu ar fi singura acuzaţie la adresa edilului. Unii oameni de afaceri din Comuna Ghimpaţi spun că acelaşi primar ar fi în spatele unor controale efectuate de instituţiile deconcentrate din Giurgiu, în urma cărora au primit amenzi de sute de milioane de lei vechi.

 Mai mulţi oameni din comună îl acuză pe primarul Cărăpănceanu că ar fi în spatele controalelor făcute de diverse instituţii al statului la comercianţii din comună, în special la cei care nu mai simpatizează cu partidul din care edilul face parte. Ne referim la PDL.

Este şi cazul lui Viorel Căpăţână, proprietarul firmei Capy Mondialu SRL din comuna Ghimpaţi. Totul a început spre finalul lunii noiembrie, anul trecut, când Viorel Căpăţână a hotărât să se înscrie în Partidul Popular, lucru care nu a fost pe placul liderului PDL din localitate, actualul primar Constantin Cărăpănceanu. Primul control a venit pe 25 noiembrie şi s-a soldat cu o amendă „modică” de numai 1.500 lei. „Debarcarea” propriu-zisă a inspectorilor cu atribuţii de control a avut loc însă pe 6 decembrie 2011, când la uşa firmei şi-au făcut apariţia nu mai puţin de 6 instituţii de control ÎN ACELAŞI TIMP!

Concomitent, SC Capy Mondialu SRL a fost verificat în ziua respectivă de către OPC, ITM, Garda Financiară, DSP, DSV şi Garda de Mediu. Nu mai puţin de 15 inspectori au pătruns în magazinul soţilor Căpătână, fiecare găsind nereguli.

La finalul controalelor, inspectorii au aplicat amenzi în valoare totală de 18.000 lei. Este de menţionat faptul că de la înscrierea soţilor Căpăţână în PPDD şi până în prezent, aceştia au primit amenzi în valoare totală de peste 600 milioane lei vechi.

V. Căpăţână – „Maşina primăriei din Ghimpaţi, un Logan cu nr.GR-03-TTB, vine în faţa maşinilor ce aparţin instituţiilor de control”

Din declaraţiile d-lui Căpăţână, aflăm un lucru uimitor la prima vedere. Oameni şi maşini ale Primăriei însoţesc inspectorii instituţiilor deconcentrate pe teren în comuna Ghimpaţi, la controalele pe care aceştia le efectuează.

Ce este interesant în toată această poveste este faptul că Viorel Căpăţână este văr primar cu actualul primar Constantin Cărăpănceanu, alături de care a fost în toate campaniile electorale, începând cu anul 2002. L-a susţinut chiar şi financiar în campaniile trecute, pentru a ieşi primar în localitate.

Contactat telefonic, primarul Constantin Cărăpănceanu a refuzat să comenteze acuzaţiile făcute de cei menţionţi. Asupra situaţiei de la Ghimpaţi vom reveni cu amănunte în numerele viitoare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!