Actualitate Anunțuri Comunicate Educație La zi Social

700 de tineri din Satu Mare au fost prezenți la prezentarea cărții “Marijuana, zborul spre iad”, scrisă de giurgiuveanul Cătălin Țone

De curând, în municipiul Satu Mare a avut loc lansarea cărții ”Marijuana, zborul spre iad” de Cătălin Țone. Autorul, în calitatea sa de șef al Serviciului Antidrog București a fost, vreme de mai mulți ani, coordonatorul celor mai spectaculoase operațiuni de depistare și destructurare a rețelelor de traficanți din țară care acționau pe filiere naționale și internaționale.

Sala mare de spectacole a Consiliului Județean Satu Mare s-a dovedit a fi neîncăpătoare, șapte sute de elevi și studenți sătmăreni însoțiți de dascălii lor, au fost extrem de interesați de această carte în care eroul principal este un tânăr de vârsta lor, căzut în mrejele, pe cât de amăgitoare, pe atât de periculoase, ale consumului unui drog care, la prima vedere, pare a fi unul obișnuit și aparent inofensiv, dar care s-a dovedit a fi aproape fatal. Valoarea cărții este sporită și de faptul că întreaga poveste este inspirată dintr-un caz real.

Vorbitorii, printre care s-au numărat prefectul și subprefectul în funcție, inspectorul școlar general și președintele Uniunii Scriitorilor din România, au subliniat valoarea lucrării precum și periculozitatea maximă a consumului de droguri, atât pentru integritatea fizică a tinerilor, dar și din punct de vedere legal, consumul și distribuirea de stupefiante fiind aspru pedepsite de lege.

Autorul a mărturisit că personajul său este unul real care, din cauza unui anturaj nepotrivit, a ajuns dependent de droguri, iar salvarea lui a fost posibilă în urma eforturilor familiei, dar și ale medicilor și psihologilor care au luptat pentru reîntoarcerea tânărului la normalitate.

Din păcate, există mii de cazuri de acest gen și nu toate au o rezolvare fericită, mulți tineri ajung chiar să-și piardă viața, pe fondul consumului de droguri.

A fost o întâlnire extrem de educativă, iar autorul a oferit celor prezenți 150 de exemplare din cartea lui, o poveste care se citește cu sufletul la gură, fiind zguduitoare, dar plină de învățăminte.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!