Politic

A.C.L. a început cu dreptul, la Giurgiu

DSC_0004După congresul de fuziune între PNL şi PDL, din 26 iulie, s-a trecut la armonizarea structurilor de conducere şi la nivelul judeţelor. Se întâmplă şi la Giurgiu, iar vineri, în conferinţă de presă, cei doi co-preşedinţi ai noii Alianţe Creştin- Liberale(ACL) Giurgiu au vorbit, pe larg, despre acest subiect.

Vasile Mustăţea şi Gheorghe Ştefan au făcut un rezumat politic a ceea ce s-a întâmplat recent, la nivel central, în ceea ce priveşte fuziunea celor 2 partide şi au explicat, în detaliu, cum vor fi structurate organizaţiile din comune, municipiul şi judeţul Giurgiu. Dacă, până la acest moment, Biroul Politic Judeţean al PNL, de exemplu, număra 30 de persoane, acum, din BPJ-ul reunit vor facve parte 66 de persoane, inclusiv din organizaţiile de femei, de la tineret şi pensionari.
„Vrem, astfel, să armonizăm structurile de conducere. Ei(fostul PDL, n.r.) au prim-vicepreşedinte, aşa că vom numi acum doi din rândul vicepreşedinţilor. De asemenea, ei aveau un secretar general cu doi adjuncţi şi un secretar executiv şi vom numi şi noi oameni în aceste funcţii”, a declarat Vasile Mustăţea, precizând că la fel se va întâmpla şi în organizaţia municipală.
„Chiar dacă obiectivul pricipal al fuziunii nu l-a constituit neapărat câştigarea alegerilor prezidenţiale, ci, mai degrabă polarizarea dreptei în România, formarea unui partid puternic de dreapta, care să poată să se lupte de la egal la egal cu PSD, obiectivul imediat este, totuşi, acela al câştigării scrutinului din toamnă. Ulterior, şi formarea unui nou Guvern care să apere interesele românilor”, a mai spus Mustăţea.
Exprimându-şi încrederea în legătura creată la Giurgiu, co-preşedintele ACL, fost lider al PDL Giurgiu, Gheorghe Ştefan, a spus, la rândul său, că are mari speranţe în ceea ce priveşte această alianţă, având încredere în colegii săi liberali. „Această fuziune nu a fost făcută de dragul de a exista, ci pentru că era nevoie de un mare partid de dreapta. Sunt convins că, la Giurgiu, vom scoate un scor bun la prezidenţiale, cu siguranţă nu sub cel la nivel naţional”, a precizat Ştefan.
Cei doi co-preşedinţi ai Alianţei Creştin-Liberale Giurgiu au reamintit faptul că, în perioada următoare, va fi făcut un studiu sociologic privind desemnarea candidatului unic la alegerile prezidenţiale, dintre Klaus Iohannis şi Cătălin Predoiu.
 
C.S.
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!