Politic

Cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş are rezonanţă politică

Avocatul Dragoş Ujeniuc a vorbit în conferinţa de presă a PNL Giurgiu din data de 4 februarie despre arestarea preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Dragoş Ujeniuc a declarat că este vorba de un caz cu implicare politică evidentă, nu prin acuzaţiile care i se aduc lui Nicolescu ci prin momentul şi modul în care s-a făcut arestarea.

Vicepreşedintele PNL Giurgiu a spus că nu comentează vinovăţia sau nevinovăţia lui Constantin Nicolescu, apreciind că acest lucru este treaba justiţiei. Dragoş Ujeniuc a arătat, însă, că momentul în care Constantin Nicolescu a fost arestat este un motiv clar pentru a susţine caracterul politic al acestui eveniment. „Arestarea a fost făcută după cinci ani de când se susţine că ar fi fost comise faptele de care este acuzat Constantin Nicolescu, pe baza unei înregistrări care se pare că reprezintă unica probă a acuzării. Ori unde mai este pericolul pe care îl reprezintă Nicolescu. Timp de cinci ani nu a reprezentat un pericol şi acum, dintr-o dată, este periculos. Este incredibil, nu spun că ar fi sau nu ar fi vinovat, dar felul în care s-a procedat mă face să afirm că este vorba de un caz provocat de interese politice. Şi asta pentru că preşedintele PD-L din Argeş şi-ar dori să ia el funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean”, a declarat Dragoş Ujeniuc.

Vicepreşedintele PNL Giurgiu a mai spus că acest caz nu este reprezentativ pentru Justiţia din România, ci pentru calitatea morală a unor magistraţi. El a menţionat în acest sens decizia Curţii de Apel Piteşti care a infirmat măsura arestării preventive a lui Constantin Nicolescu. „Nu se poate spune că Justiţia din România nu funcţionează şi că ar fi la pământ. Dovadă stă faptul că cei trei judecători care au judecat recursul au infirmat decizia judecătoarei care a dus la arestarea lui Constantin Nicolescu. De fapt, este vorba de un curs firesc al actului de justiţie, de aceea există căi de atac în diferite instanţe, şi tocmai acest lucru arată că avem o justiţie funcţională”, a mai spus avocatul giurgiuvean.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!