Social

A început depunerea cererilor pentru ajutorul de încălzire

ajut inc

Giurgiuvenii care se încadrează în categoriile ce au dreptul la ajutorul de încălzire pot ridica și completa cererile-tip de la sediul Direcției de Asistență Socială (Giurgiu Nord). Ca în fiecare an, aceste cereri trebuie însoțite de mai multe documente doveditoare, ajutorul de încălzire urmând a fi acordat în funcție de veniturile medii nete lunare pe membru de familie.

De astfel de ajutoare beneficiză giurgiuvenii care se folosesc pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică, lemne şi cărbuni. Formularele cererilor ce pot fi ridicate de la Direcția de Asistență Socială conţin cererea propriu-zisă şi declaraţia pe propria răspundere a solicitantului. Acestea trebuie completate de titularul ajutorului şi vor fi însoţite de mai multe documente.

Este vorba despre dovada calității de titular al ajutorului, documente doveditoare asupra componenței familiei, documente ce dovedesc veniturile familiei sau, după caz, a persoanei singure care solicită ajutorul, dar și anumite facturi. Mai exact, factura la furnizorul de energie termică, electrică sau gaze, în funcție de tipul încălzirii folosite de solicitant.

În plus, datele înscrise în cerere privind componența familiei solicitante și numărul de camere trebuie certificate de asociațiile de locatari, fie prin eliberarea unei adeverințe, fie prin aplicarea ștampilei asociației și a semnăturii administratorului pe formularul tip al cererii. De remarcat că restricțiile ce se aplică în cazul obținerii ajutorului social se aplică și la ajutorul pentru încălzire.

Ajutorul de încălzire este suportat atât din bugetul de stat, cât și din cel local, urmând a acoperi, în unele cazuri până la 100% valoarea facturii. Sumele ce sunt suportare de cele două bugete sunt acordate beneficiarilor în funcție de venitul mediu net lunar pe membru de familie, iar tranșele de venituri sunt cuprinse între 155 și 786,1 lei pe membru de familie.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!