Social

Noi centre pentru vârstnici la Giurgiu

Patru noi cămine de bătrâni în judeţul Giurgiu şi modernizarea Centrului pentru Persoane Vârstnice de la Mironeşti. Asistenţa socială rămâne în atenţia autorităţilor giurgiuvene iar preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, a vorbit recent despre planurile în acest domeniu. 

În conferinţa de presă de săptămâna trecută, edilul giurgiuvean a declarat că pe un program derulat de Ministerul Sănătăţii, Consiliul Judeţean va deschide un centru pentru persoane vârstnice la Singureni, la fosta unitate medicală de boli infecţioase, mutată acum la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

„Avem o înţelegere cu Ministerul Sănătăţii, în baza căreia noi vom asigura iarăşi partea de investiţii, iar dumnealor partea de salarizare a personalului. Acest cămin, dacă nu va interveni iar cine ştie ce surpriză neplăcută, va trebui deschis undeva în aprilie”. Dumitru Beianu a specificat faptul că la centrul de la Singureni vor putea ajunge bătrânii cu pensie, urmând să fie stabilit şi un plafon în baza căruia să fie făcute înscrierile pentru cazarea ulterioară. Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că, pe Programul Operaţional, pe axa destinată infrastructurii asistenţei sociale, instituţia pe care o conduce are patru proiecte ce presupun deschiderea unor alte centre pentru persoanele vârstnice.

„Şi la Hotarele vom deschide un asemenea centru şi au fost depuse ofertele pentru execuţie, lucrările urmând să înceapă în primăvară. De asemenea, vom construi un alt centru pentru persoane vârstnice, tot pe bani europeni, şi la Mogoşeşti, în proximitatea centrului medico-social de acolo”, a declarat edilul.

În plus, potrivit lui Beianu, tot în baza unui proiect al Consiliului Judeţean, căminul de bătrâni de la Mironeşti va fi reabilitat, dar se doreşte şi înfiinţarea unui alt centru la Onceşti, care, cel mai probabil, va fi destinat vârstnicilor cu Alzheimer.

„Pe acest domeniu al asistenţei sociale, proiectele noastre sunt foarte ambiţioase. Am avut norocul de a beneficia de bani europeni pe care mai repede decât alte judeţe i-am putut câştiga prin proiectele depuse. E doar o chestiune de timp, până la sfârşitul anului probabil, când vom putea să oferim locuri de cazare mult peste nevoile judeţului Giurgiu şi vom accepta chiar să primim din alte judeţe sau chiar din Capitală”, a încheiat Dumitru Beianu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!