La zi

Consiliul Judeţean Giurgiu a adus aproape 100 milioane euro la buget

Dacă bugetul alocat de la Guvern judeţului nostru pentru anul acesta este cel mai mic din ultimii ani, autorităţile giurgiuvene nu au stat însă cu mâna întinsă şi au găsit soluţii, principalele fiind obţinerea banilor prin intremediul proiectelor europene. „Absorbţia fondurilor europene rămâne o prioritate şi la nivel local. Putem spune că am atins deja cele 100 de milioane de euro pe care ni le-am propus să le câştigăm în acest mandat; s-a muncit foarte mult şi se va munci şi în acest an”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu.

Pe de altă parte, referitor la investiţiile în domeniul infrastructurii rutiere tot cu fonduri europene, Beianu a anunţat că instituţia pe care o conduce are în aşteptare un proiect privind reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean 603, pe o lungime de 30 de kilometri, investiţia ridicându-se la peste 70 de milioane de euro. Preşedintele Consiliului Judeţean a specificat că, deşi reabilitarea căii de acces respective este solicitată de către Ministerul Apărării şi CSAT, iar proiectul Consiliului Judeţean ocupă prima poziţie sub linie, sunt personaje politice care se opun alocării sumelor necesare acestui proiect.

„Personaje politice care una vorbesc la conferinţele de presă şi alta fac în realitate se opun cu îndârjire ca acest proiect să fie semnat şi demarat. Asemenea persoane nu merită însă atenţia comunităţii”, a spus Beianu, precizând că, fie şi în atari condiţii, în maximum o lună va fi demarată procedura de achiziţie publică pentru această lucrare.

„Îi asigur pe locuitorii din Mihai Bravu, în special, şi pe cei din Stoeneşti, cei mai afectaţi de starea proastă a DJ 603, că rămân în continuare optimist  indiferent de cât se vor opune alţii sau vor găsi poate motive să întârzie această investiţie. Eu le garantez că în vară, vor avea posibilitatea să vadă utilaje lucrând pe aceste două tronsoane, cele mai afectate!”, a precizat Dumitru Beianu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!