Social

A mai rămas Corpul 3 şi Internatul

Colegiul Naţional ”Ion Maiorescu” îşi va reabilita aşa zisul C 1 cu cele peste 29 miliarde ce i-au fost puse la dispoziţie de către ministerul de resort prin bunăvoinţa Ecaterinei Andronescu. Contrar a ceea ce credeam unii dintre noi, ziariştii, acest aproape un milion de dolari nu este suficient pentru reabilitarea celei mai importante şcoli giurgiuvene. Sunt bani suficienţi doar pentru desăvârşirea unui corp foarte important, C1, cel dinspre Piaţă, respectiv aripa din mijloc.

Pentru aripa dinspre Şoseaua Bucureşti, adică C3, dar şi pentru Internat – celelalte priorităţi ale conducerii Colegiului – vor trebui găsite fonduri în altă parte, pe alte căi, sau, cine ştie, poate vor surveni tot de la minister  într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Toate acestea ne-au fost anunţate de către directorul Colegiului, doamna profesoară Mirela Delea, membru PSD. Am precizat orientarea politică a profesoarei Delea pentru că media locală a fost informată concret vizavi de situaţia la zi de la Maiorescu în cadrul unei conferinţe de presă a acestei formaţiuni politice la care a participat dascălul în cauză.

Am aflat astfel că în C1 se vor construite cât mai multe săli de clasă, ideal 8, minimum 6, că aceste lucrări se vor finalizate în maximum trei luni, adică până la sfârşitul semestrului, şi că rugămintea liceului către constructor ar fi să fie pusă în funcţiune neapărat şi o sală de festivităţi. Pentru o şcoală cu 4043 de elevi, aceasta este imperios necesară, a opinat doamna directoare Delea. În aceeaşi ordine de idei, Maiorescu face parte din Alianţa Colegiilor Centenare, postură mai mult decât selectă, ceea ce  obligă însă şi impune un anume standard de funcţionare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!