Social

A revenit canicula, Ministerul Sănătăţii recomandă

Capitala şi 21 de judeţe sunt sub avertizare de cod galben în aceste zile, motiv pentru care Ministerul Sănătăţii mai recomandă o dată ce a tot reiterat în această vară toridă şi fără de precedent.

Evitarea pe cât posibil a expunerii între orele 11.00 şi 18.00, altfel utilizând neapărat ţinute adecvate: pălării, haine lejere şi ample, de culori deschise şi din fibre naturale. Doi litri de lichide minimum zilnic; un pahar de apă la 15-20 de minute. Cât mai multe fructe şi legume proaspete – pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii. O doză de iaurt, este de reţinut, produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Nu trebuie consumat alcool deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr, acestea fiind diuretice.

Pe parcursul zilei sunt recomandate duşurile călduţe, fără să ne ştergem de apă, iar dacă avem aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!